Vegatopia Forum

Voedselveiligheid alerts

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Kiwi

Voedselveiligheid alerts
« Gepost op: 22 april 2005, 15:26:40 »
Zakken Conimex Cassavekroepoek met houdbaarheidsdatum 28-10-05 kunnen door een verpakkingsfout een ander soort Conimex kroepoek (met garnalen en ei) bevatten.
Zie verder de website van Conimex.
« Laatst bewerkt op: 18 mei 2005, 21:25:58 door Hizikigrrrl »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Albert Heijn waarschuwt voor aardbei choco-ijs
« Reactie #1 Gepost op: 18 mei 2005, 21:27:08 »
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=5464

Albert Heijn waarschuwt voor aardbei choco-ijs

18 mei 2005

 

Albert Heijn waarschuwt klanten met glutenintolerantie (coeliakie) voor AH aardbei choco-ijs die in verpakkingen van vier stuks worden verkocht. Op de verpakking staat ten onrechte dat de choco-ijsjes geen gluten bevatten. Dit is echter wel het geval. Mensen met glutenintolerantie mogen de AH aardbei choco-ijsjes daarom niet eten.

 

Albert Heijn heeft besloten deze ijsjes uit de supermarkten te halen omdat ze gezondheidsproblemen veroorzaken bij mensen met gluten-intolerantie. Consumenten met deze aandoening wordt dringend verzocht de ijsjes niet te eten. Zij kunnen de ijsjes terugbrengen naar de winkel en krijgen het aankoopbedrag terug. Mensen zonder gluten-intolerantie kunnen de ijsjes zonder problemen opeten.

engeltje

Re:Voedselveiligheid alerts
« Reactie #2 Gepost op: 23 mei 2005, 23:53:58 »
fijn om te weten dat er ook garnaalvrije kroepoek is. Moet ik eens proberen, want kroepoek vind ik best lekker.

sorry, off-topic
« Laatst bewerkt op: 23 mei 2005, 23:54:18 door engeltje »

Ivy

Re:Voedselveiligheid alerts
« Reactie #3 Gepost op: 25 mei 2005, 08:35:41 »
ja dat is er al langere tijd...:)

Mmm ik heb geen kroepoek.. maar misschien mn ouders ff mailen..

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Voedselveiligheid alerts
« Reactie #4 Gepost op: 19 juli 2005, 21:22:29 »
Kleine partij zachte rauwmelkse Franse geitenkaas uit de handel gehaald

18 juli 2005


De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft uit voorzorg een kleine partij zachte rauwmelkse Franse geitenkaas uit de handel gehaald. Mogelijk hebben mensen in Zweden en Zwitserland een voedselinfectie opgelopen als gevolg van salmonella-bacteriën in deze kaas.


Het gaat om een kleine partij kaas, die vooral via delicatessenzaken werd aangeboden:
•  ‘Le petit fiance des pyrenees chevre fermier des pyrenees’, de 350-grams verpakking met een houdbaarheidsdatum t/m 15-08-2005 en
• ‘Le cabri ariegeois chevre fermier des pyrenees’, de 400-grams verpakking met een houdbaarheidsdatum t/m 14-08-2005.


Het is mogelijk dat er al wat van deze kaas verkocht is. De VWA adviseert de kaas niet te eten en - ook bij twijfel - terug te brengen naar de winkel.

Salmonella en listeria

Rauwmelkse kaas wordt gemaakt van melk die geen bacteriedodende behandeling heeft ondergaan. In zachte kazen kan dat risico geven op uitgroei van bacteriën, zoals salmonella, maar ook listeria.
Salmonella is een darmbacterie die via besmet voedsel jaarlijks ongeveer vijftigduizend ziektegevallen veroorzaakt. Een voedselvergiftiging door salmonella uit zich door diarree, buikkrampen, hoofdpijn, lichte koorts, rillingen, misselijkheid, slaperigheid en overgeven.
Een besmetting met listeria veroorzaakt ook een voedselvergiftiging. De gevolgen van een voedselvergiftiging door listeria kunnen zeer ernstig zijn, zoals bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking en spontane abortus. Om die reden wordt zwangere vrouwen afgeraden rauwmelkse zachte kaas te eten.


Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Glassplinters in kindervoeding
« Reactie #5 Gepost op: 15 december 2005, 14:51:36 »
Glassplinters in kindervoeding

ZOETERMEER - Voedingsbedrijf Nutricia haalt een partij kindervoeding van de markt, omdat onder de dekselrand van de potjes kleine glassplinters zijn ontdekt. Het gaat om Olvarit tuingroenten met rijst met houdbaarheidsdatum 3 augustus 2008, zo liet de firma donderdag weten.
 
Het gaat om naar schatting 80.000 potjes. Hoeveel exemplaren inmiddels zijn verkocht, is niet bekend. Als consumenten de deksel opsturen, krijgen zij hun geld terug.

Het terughalen gebeurt naar aanleiding van een klacht van een consument, aldus een woordvoerder van Nutricia donderdag. Deze had glassplinters ontdekt tussen het schroefdraad en de deksel bij enkele van de potjes.

Nutricia en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deden daarop onderzoek. Omdat de uitkomsten volgens de zegsman niet „eensluidend” waren, is gezamenlijk besloten de partij uit de handel te halen.