Hoi Selly,
Ingemaakte citroen is erg lekker in Marokkaanse gerechten, bijvoorbeeld tajines (stoofschotels) met allerlei groenten.
Je kan ze ook gebruiken als garnering. Als de schil lekker zacht is, kan je deze gewoon eten.
groet,
Edith
PS Je kan zelf ook heel eenvoudig citroenen inleggen:
Ingelegde citroenen
8 rijpe (biologische) citroenen
8 korianderzaadjes, 4 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladen, kaneelstokje, ca 70 gr fijn zeezout
Boen 5 citroenen schoon en snijd ze in partjes en bestrooi ze royaal met het zout
Doe de partjes in een schone pot en druk ze strak tegen elkaar
Ergens tussenin doe je de overige specerijen (die je eerst wat geplet hebt)
Voeg zoveel citroensap toe zodat de citroenpartjes volledig onder staan
Laat ongeveer een maand staan en daarna blijven ze ongeveer een jaar goed
Gebruik geen kant-en-klaar citroensap of gewoon keukenzout vanwege de (chemische) toevoegingen
Bron: mijn combi van diverse recepten, die nogal verschilden