Vegatopia Forum

Gezouten amandelen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Gezouten amandelen
« Gepost op: 24 maart 2005, 19:58:59 »
Ik wil zelf gezouten amandelen maken, maar eigenlijk weet ik niet zo goed hoe.
Blanke amandelen in olie bakken en bestrooien met fijn zeezout ???
Iemand?
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Gezouten amandelen
« Reactie #1 Gepost op: 24 maart 2005, 21:45:13 »
volgens mij moet er een recept van christiaan voor gezouten noten zijn maar de zoekfunctie werkt niet mee  :-\

Edit: gevonden  :D! Ik neem aan dat pinda niet anders is dan amandel

Ik heb zelf gezouten pinda's gemaakt, en wel als volgt: 1 theekopje rauwe pinda's uit de toko zonder olie in de wok geroosterd onder flink roeren tegen het verbranden, totdat ze goed heet waren en iets donkerder van kleur. Toen een halve theelepel zout opgelost in een bodempje water er bij gekiept, dat laten wegkoken en toen nog een paar minuten de boel laten drogen in de wok.


« Laatst bewerkt op: 24 maart 2005, 21:49:03 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gezouten amandelen
« Reactie #2 Gepost op: 25 maart 2005, 10:15:05 »
Ik denk dat ik het toch maar met een beetje olie ga proberen.
Water zie ik niet zo zitten, ik heb het idee dat de amandelen dit gaan absorberen en dat ze zacht worden. Ik ga ze niet frituren, maar in een heel klein beetje olie bakken, op een keukenpapiertje beetje uitlekken en dan met zout bestrooien.
Jullie horen het wel van me, hoe het is uitgepakt....
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Gezouten amandelen
« Reactie #3 Gepost op: 25 maart 2005, 11:15:12 »
Ik dacht zelf ook direct aan dat recept, maar dat zelfs Selly het nog wist...

Het water met het zout gooi je er bij en verdampt nagenoeg direct omdat de wok zo heet is. Er is haast geen tijd dat de pinda's of amandelen zompig kunnen worden. Je krijgt er in ieder geval een heel mooi zoutlaagje van.

Ik zou juist geen olie gebruiken omdat ze dan vettig gaan worden. Het lijkt me bij het roosteren een kwestie van ze goed in beweging houden zodat ze niet kunnen verbranden.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Jasper

  • ***
  • 338
    • Jasper M - virtuele expositie
Re:Gezouten amandelen
« Reactie #4 Gepost op: 25 maart 2005, 12:27:08 »
Maarreh, gezouten noten zijn altijd toch vettig? Kwestie van traditie.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Gezouten amandelen
« Reactie #5 Gepost op: 25 maart 2005, 12:33:17 »
Ik dacht zelf ook direct aan dat recept, maar dat zelfs Selly het nog wist...

Tja het menselijk geheugen is een wonderlijk iets  ;)
,,,,فلافل

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Gezouten amandelen
« Reactie #6 Gepost op: 25 maart 2005, 19:34:52 »
Ok, ik ga 1x met water proberen. Als het me bevalt maak ik ze ook zo. Anders met olie....
Thanx!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)