'Kroketten' met zuurkool en paddestoelen
Deeg:
2 eieren
1,5 glas bloem (zelfrijzend)
1 el olie
1 glas water
1/2 glas melk
zout
Vulling:
400 gr zuurkool
20 à 40gr gedroogd eekhoorntjesbrood
1 ui (50 à 60gr)
1 el bloem
zout
peper
Frituren:
1 ei
paneermeel
vetstof
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een homogeen geheel. Dek de kom af en laat het geheel 30 tot 60 min rusten. Bak er vervolgens pannekoeken van.
Vul de pannekoeken met de vulling, zoals een loempia. Wentel de gevulde pannekoeken in het opgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel. Kort maar heet bakken.
Vulling:
Spoel het gedroogde eekhoorntjesbrood. Week het enkele uren in koud water en kook het vervolgens in hetzelfde water. Giet het kookwater over de gesneden zuurkool en laat zo zonder deksel koken. Wanneer zuurkool zacht is, voeg je het fijngesneden eekhoorntjesbrood toe en de in olie goudgeel gebakken ui. Kruiden met peper en zout. Strooi de bloem erover een laat nog even koken.
Uit: 'Cuisine Polonaise', uitg. Exlibris, Warszawa