Vegatopia Forum

Bakbananen

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Monique

Bakbananen
« Gepost op: 09 maart 2005, 16:57:26 »
Hai,

Hoe kan je zien dat een bakbanaan niet meer goed is?
De schil van de banaan hoort namelijk redelijk zwart te zijn dus daar kan je je niet aan 'vasthouden' :-\
« Laatst bewerkt op: 09 maart 2005, 17:01:17 door Hizikigrrrl »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bakbananen
« Reactie #1 Gepost op: 09 maart 2005, 17:03:26 »
Is 'plantain' hetzelfde?

http://www.foodsubs.com/Fruittroex.html#plantain :

plantain = cooking banana = platano = platano macho = Adam's fig = macho banana  
Shopping hints:   These look just like large green bananas, and they're usually cooked before eating.  Hispanic and Caribbean use them like potatoes, either frying them or boiling them in stews.  Different recipes may call for plantains in varying stages of ripeness, with their skins either green, yellow, or black.  A green plantain will first turn yellow and then black if allowed to ripen at room temperature.  As it ripens, the pulp becomes sweeter and less starchy.   Substitutes: bananas (preferably underripe ones) OR sweet potatoes OR breadfruit (especially for tostones) OR potatoes (especially if fried)  

Monique

Re:Bakbananen
« Reactie #2 Gepost op: 09 maart 2005, 17:12:06 »
Is 'plantain' hetzelfde?

http://www.foodsubs.com/Fruittroex.html#plantain :

Ehh, ik weet het niet zeker maar het ziet er wel naar uit als ik dat zo lees.
Ja, ik weet pas sinds van de week van het bestaan van bakbananen en weet er nog erg weinig vanaf  :-\

Bedankt in iedergeval voor je reactie.

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:Bakbananen
« Reactie #3 Gepost op: 09 maart 2005, 21:23:57 »
Dat kan je niet zien, dat kan je voelen; hij moet nog stevig zijn.
Ze worden overigens sneller zwart als je ze koel bewaart.
« Laatst bewerkt op: 09 maart 2005, 21:24:19 door bart »
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

overanalizing

Re:Bakbananen
« Reactie #4 Gepost op: 09 maart 2005, 21:25:47 »
Weet er trouwens iemand wat je allemaal met fifi-banaantjes kan doen?

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bakbananen
« Reactie #5 Gepost op: 10 maart 2005, 08:42:34 »
Weet er trouwens iemand wat je allemaal met fifi-banaantjes kan doen?

zien die er uit als een schoothondje van een barones, met zo'n strikje in hun kuif?  ;D

Monique

Re:Bakbananen
« Reactie #6 Gepost op: 10 maart 2005, 08:45:05 »
Dat kan je niet zien, dat kan je voelen; hij moet nog stevig zijn.
Klinkt eigenlijk wel logisch ::) :-\

Ze worden overigens sneller zwart als je ze koel bewaart.
Bedank voor de tip.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.159
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Bakbananen
« Reactie #7 Gepost op: 10 maart 2005, 09:45:02 »
Weet er trouwens iemand wat je allemaal met fifi-banaantjes kan doen?
zijn dat babybanaantjes? die zijn erg lekker om zo te eten, maar verder lijken ze me nergens voor geschikt, ze zijn nog zachter dan gewone bananen
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bakbananen
« Reactie #8 Gepost op: 10 maart 2005, 11:05:50 »
Ik heb in Maleisië bananen gegeten die niet groter dan een cm of 5 waren... als dat fifi-bananen zijn...? Ze waren erg lekker en smaakten als gewone bananen. Dat ze daar niet groter werden was gewoon een klimaatprobleem volgens de gids die ons rondleidde.

Kiwi

Re:Bakbananen
« Reactie #9 Gepost op: 10 maart 2005, 11:09:42 »
Die kleine banaantjes die je in Zuidoost-Azië kunt kopen zijn lekker zoet.  :yes: Maar of dat door het klimaat komt... het is warm en vochtig, wat wil je als bananenplant nog meer?

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Bakbananen
« Reactie #10 Gepost op: 10 maart 2005, 15:02:25 »
Ik ben een maand geleden op la palma geweest, daar was het niet zo warm (helaas voor ons) en wel vochtig (ook helaas voor ons). Een heel ander klimaat als in zuidoost azie, maar wel volop bananenplantages... en van normaal formaat. Dus degene die bananengroei wetenschappelijk kan uitleggen: be my guest.

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:Bakbananen
« Reactie #11 Gepost op: 10 maart 2005, 15:03:36 »
Er bestaan honderden bananenrassen op deze wereld. De normale bananen die in de winkels liggen zijn de zogenaamde Cavendish. De kleinere banaantjes die je in Azie en Afrika kan krijgen behoren tot een ander ras.
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Offline Jasper

  • ***
  • 338
    • Jasper M - virtuele expositie
Re:Bakbananen
« Reactie #12 Gepost op: 10 maart 2005, 23:44:17 »
plantain = cooking banana = platano = platano macho = Adam's fig = macho banana  
Shopping hints:   These look just like large green bananas ...

Groot? Ik dacht altijd dat bakbananen van die kleine apparaten waren. Dat waren dan blijkbaar fifi's.
« Laatst bewerkt op: 10 maart 2005, 23:44:33 door Jasper »

Monique

Re:Bakbananen
« Reactie #13 Gepost op: 11 maart 2005, 08:37:50 »
plantain = cooking banana = platano = platano macho = Adam's fig = macho banana  
Shopping hints:   These look just like large green bananas ...

Groot? Ik dacht altijd dat bakbananen van die kleine apparaten waren. Dat waren dan blijkbaar fifi's.

Ik vind ze persoonlijk niet zoveel groter als 'gewone' bananen.

Offline Viz

  • ***
  • 395
Re:Bakbananen
« Reactie #14 Gepost op: 11 maart 2005, 18:27:11 »
Ik heb in Maleisië bananen gegeten die niet groter dan een cm of 5 waren... als dat fifi-bananen zijn...? Ze waren erg lekker en smaakten als gewone bananen. Dat ze daar niet groter werden was gewoon een klimaatprobleem volgens de gids die ons rondleidde.

Ja, in Suriname kon je ook overal op markten e.d. zo'n tros van die kleine banaantjes kopen. Heerlijk zoet inderdaad. De geimporteerde bananen hier zijn maar niets....   :-\
'fish are friends, not food!'

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:Bakbananen
« Reactie #15 Gepost op: 11 maart 2005, 23:07:25 »
Of je zoekt even wat verder en koopt toch van die kleine lekkere banaantjes. Zijn wel flink duurder, trouwens. Maar we dwalen af, want waar we in deze draad natuurlijk vooral heel benieuwd naar zijn is wat Monique nu met haar bakabana's heeft gedaan.
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Aiko

Re:Bakbananen
« Reactie #16 Gepost op: 04 maart 2006, 20:32:29 »
In een bui vol avontuur heb ik op de markt wat bakbananen aangeschaft. Maar nu het klaarmaken; ik heb ergens gelezen dat je ze moet [mag] koken. Dertig minuten en daarna schillen (waaruit ik dus deduceer dat je ze met schil en al koken moet). Dat kan?

En bakken, dat zal waarschijnlijk ook kunnen. Iemand nog een tip over het hoe en wat? Eerst nog paneren, of kunnen ze zo zonder schil de pan in nadat ik ze in plakken heb gesneden?

Macka

Re:Bakbananen
« Reactie #17 Gepost op: 04 maart 2006, 22:03:02 »
Lekker!
Op de Pasar malam werden ze gefrituurd, maar hoe precies weet ik niet.
Gokje: beslagje maken, banaan erdoor, in frituurpan?
Maar als iemand betere ideeen heeft luister ik graag mee.

Aiko

Re:Bakbananen
« Reactie #18 Gepost op: 05 maart 2006, 00:16:01 »
Aiko heeft geen frituur. En aankloten met vet-plus-pan vind hij maar zozo.

Offline Selly

  • *****
  • 30.781
Re:Bakbananen
« Reactie #19 Gepost op: 05 maart 2006, 11:48:32 »
Een beslagje en in een flinke laag olie bakken kan makkelijk. dit is wel een aardig recept.
Je hebt van die zwarte bakbanen toch en geen groene 'kookbananen' die eigenlijk geen banaan zijn maar op banaan lijken?

,,,,فلافل