Ik denk dat ik nu toch een vrij redelijk 'realistisch' alternatief heb gevonden.
Ik heb de kant-en-klare tofureepjes, smaak 'pittig', in de lengte nog eens doorgesneden (oké, is eventjes wat werk), heb deze vervolgens een nacht in heeeel sterke bouillon laten trekken.
Vervolgens heb ik ze, na uitlekken uiteraard, in ca. 15 minuten in het bakpannetje lekker knapperig gebakken _> ik gebruik daarvoor nauwelijks boter trouwens. Smaakte mij goed, is lekker zout en knapperig, hoewel het natuurlijk toch wel echt tofu-blokjes blijven.
Wat ik zelf nog de volgende keer wil uitproberen is bij het bakken nog wat extra zout erover heen doen (bestaat er iets van 'rookzout' ofzo?) en ik denk dat ik de bouillon opvang en na het bakken in de pan met (aardig wat) margarine aanmaak tot een soort jus. Gewoon, voor extra smeuiigheid.
Lijkt me minder geschikt voor de hoge bloeddrukjes onder ons.