Ik ben enigszins bevooroordeeld - ik ben niet zo van de vleesvervangers -, maar waarom zou je een 'spekjesvervanger' door de stamppot willen doen, terwijl je net zo lekker 'echt vegetarische' stamppotten kunt maken?
Stamppot andijvie, spinazie, spruitjes en broccoli kun je al lekker op smaak brengen met kaas en Italiaanse kruiden. Eventueel een tomaat-komijnsausje erbij, en pijnboompitten.
Hutspot wordt erg lekker als je de uitjes bakt ipv kookt, op smaak brengen met curry en wat doperwtjes erdoor voor de peulvruchten.
Boerenkool combineert fantastisch met een tomaat-sojabonensaus - je kunt ook nog wat tahoe door de saus gooien.
Ook de niet-vega's die ik deze zaken heb voorgezet, hebben er heerlijk van gesmuld en niemand die de spekjes of rookworst miste.
Om even lekker te chargeren: als je graag wilt dat de stamppot naar spekjes smaakt (persoonlijke mening: :pukey:), dan gebruik je toch gewoon echte spekjes ('voor een keertje') - of staat dat dan weer tegen?