Vegatopia Forum

"Bakken"- de beste recepten uit de hele wereld

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
"Bakken"- de beste recepten uit de hele wereld
« Gepost op: 25 februari 2005, 14:16:15 »
Net een nieuw boek bij de Slegte gekocht:
"Bakken"-de beste recepten uit de hele wereld. Recepten gericht op cakes&gebak, desserts&taarten, zoet&hartig, koekjes en brood&kleinbrood.
Wat mij gelijk opviel was dat er ook wat veganistische recepten in staan!
Het is een 380 blz dik boek met een knalroze voorkant en het kost 9,95.
Ik ben er erg blij mee :D

ISBN: 1-40544-031-7

Een veganistisch recept:
"Omgekeerde ananascake"
Voor 6 personen

- 432 gram ananasstukjes op lichte siroop, uitgelekt en sap bewaard
- 4 tl maïzena
- 50 gram veganistische margarine, in stukjes
- 125 ml water
- schil van 1 citroen
Biscuitdeeg:
- 50 ml plantaardige olie
- 75 gram bruine suiker
- 150 ml water
- 150 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder

Vet een rond, diep cakeblik van 18 cm in. Meng het ananassap met de maïzena tot een glad papje. Roer in een steelpan op laag vuur papje, suiker, margarine en water tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat 2-3 min. pruttelen tot het begint in te dikken. Laat een beetje afkoelen.
Verwarm voor het deeg in een steelpan de olie, suiker en water tot de suiker is opgelost. Het mag niet koken! Haal van het vuur en laat afkoelen. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneelpoeder boven een kom . Schenk de afgekoelde suikersiroop erover en roer stevig tot een beslag.
Leg de ananasstukjes en de citroenschil op de bodem van het bakblik en schenk er 4 el van de ananassiroop over. Schep er het biscuitdeeg over.
Bak gaar in 35-40 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Keer hierna om op een bord en laat het zo 5 min. staan voordat je het bakblik weghaalt.
Dien op met de overgebleven ananassiroop.
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)