Ik had het helemaal gelezen en voorlopig blijkt zuivel toch het handigste.
Geen meningen met feiten verwarren aub...
En waarom ga je compleet voorbij aan het dierenleed dat aan zuivel kleeft? Nog maar niet te spreken over negatieve effecten voor het milieu?
Er mag dan weinig magnesium in zuivel zitten, magnesium zit wel weer in andere voedingsmiddelen.
Ja, groene (blad-)groentes, bijvoorbeeld! Er zit sowieso veel magnesium in plantaardige voeding. Je kan natuurlijk calcium uit het ene en magnesium uit een ander voedingsmiddel halen, maar is het niet handiger om voedsel te eten waar het allebei in zit?
Groene blad-groenten hebben ook nadelen:
Calcium is also found in spinach and chard, but these vegetables contain oxalic acid, which combines with the calcium to form calcium oxalate, a chemical salt that makes the calcium less available to the body.
Dan noem je 2 groentes op die je vanwege het nitraat-gehalte toch al niet vaker dan 2 keer per week mag eten. Blijven er méér dan voldoende groene blad-groenten over die je wèl dagelijks kan eten. Volgens jou kan je dus beter iets ongezonds als zuivel (gek hè, dat de slogan "melk is goed voor elk" niet meer gebezigd mag worden) nemen voor je calcium omdat je niet elke dag spinazie en bleekselderij kan eten? Of bedoelde je dat niet?
Daarnaast mag je max. 2x per week bladgroente ivm iets waarvan de naam me even ontschoten is.
Wil je nou zo graag je gelijk halen dat je met deze klok-en-klepel nonsens komt? Nitraatrijke groenten zijn: andijvie, bleekselderij, postelein, raapstelen, waterkers, rode biet, sla, spinazie, spitskool, Chinese kool, koolrabi en venkel.
Nogmaals, er blijven méér dan voldoende plantaardige bronnen van calcium over voor de overige 5 dagen in de week. En mocht je die allemaal niet lusten, dan heb je nog altijd calcium/magnesium/D-supplementen als alternatief.
Zuivel moet je gewoon nemen omdat je het lekker vindt, niet voor je gezondheid.