‘Wine basics’ belooft je ‘alles wat je nodig hebt om echt van wijn te kunnen genieten’. En dat betekent dat de nadruk in dit boek vooral ligt op het leren proeven van wijn, rekening houdend met geur en kleur. Maar daarnaast wordt er ook een hoop informatie gegeven over het wijn maken zelf. Wie zich echt in wijn wil verdiepen en bijvoorbeeld meer wil weten over de druivenrassen en de verschillende wijnstreken, vindt hier niet zo veel informatie: aan bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Italië worden telkens nog geen twee bladzijden besteed en dat is toch wat mager. Een boek als ‘Wijn voor dummies’ doet het op dit vlak heel wat beter. In Wine basics wordt ook niet echt veel aandacht besteed aan het combineren van wijn en eten, maar wel leuk is dat er talrijke voorbeelden gegeven worden van succesvolle combinaties van vegetarische gerechten met wijn. Als je de andere boeken van de ‘Basics’-reeks kent, dan weet je al dat de lay-out goed verzorgd is, heel kleurrijk en met vele foto’s. Het boek is in zijn geheel vlot geschreven, al zit er behoorlijk wat ‘blabla’ tussen waardoor het boek uiteindelijk een stuk oppervlakkiger is dan het op het eerste gezicht lijkt.
Wine basics
Reinhardt Hess
The house of books
ISBN 90 443 0676 6
14.90 euro
160 pagina’s, kleurenfoto’s