Nou ik weet niet wat je met omelet bedoelt, maar het is meer zo dat tijdens het bakken de melk (met ei) door het deel heen sijpelt, zodat je een beetje een smeuiige koek krijgt... ik zou eigenlijk zelf eerder denken dat het misschien een idee is om ipv ei een klein schepje maizena te gebruiken... Dat verdikt ook...
Voor de liefhebbers hier het exacte recept:
750 gr kersen zonder pit (uit pot/blik)
1 el maizena
1,25 dl kersensiroop
280 gr zelfrijzend bakmeel
190 gr suiker
1/3 kop gedroogde kokos
125 gr in stukjes gesneden boter
1 ei
2 dl melk
maizena met siroop mengen en samen met de kersen roerend op een laag vuur(!) aan de kook brengen. daarna laten afkoelen (het dikt in). Zeef meel, voeg kokos en suiker toe en de boter. Kneed met vingertoppen een kruimelig deeg.
Vet een taartblik van 20 cm doorsnee in met boter, doe er bakpapier in en vet het bakpapier in. Doe 2/3de van het kruimeldeeg in het bakblik.
Meng ei en melk tot glad mengsel. Giet 2/3de over het deeg. Giet voorzichtig het kersenmengsel hierop. Breng vervolgens de rest van ei/melkmengsel aan op de kersen (in hoopjes met een lepel). Strooi de rest van het deeg hierover. Bak de taart in 35-40 min op 180 graden (tot breinaald er schoon uit komt wanneer je erin prikt). Laat hem naderhand 10 minuten afkoelen in de oven. Haal hem uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. pas op: niet eerder de taartvorm weghalen want dan stort de taart in. heerlijk!
Voor veganisten lijkt het mij dat het ei melk mengsel vervangen kan worden dus door sojamelk (of misschien kokosmelk in dit recept!) met een klein schepje maizena.