Couscoussalade. Couscous voor het weken kruiden met wat zout, komijnzaad, kardemom en kurkuma (geeft ook een mooie gele kleur). Erdoorheen fijngesneden groenten, zoals wortel, paprika, courgette, broccoli (geblancheerd), kikkererwten of feta. Op smaak brengen met olijfolie, balsamico, korianderblad en oregano. Vooral lekker in de zomer, maar ook in de winter niette versmaden.
De genoemde couscous met zeven groenten. Welke groenten ik daarvoor gebruik, is variabel, maar meestal een keus uit wortelen, courgette, koolrabi, paprika, sperziebonen, kikkererwten, rozijnen. Wokken in knoflook en gember. Bouillon toevoegen, verder kruiden met kurkuma, kardemom, oregano, korianderblad en chilikruiden. Scheutje ketjap manis en wellicht nog wat suiker. Serveren met sambal. Vrij naar een bijzonder lekkere maaltijd bij een Marokkaan in Parijs.
Ook 'gewoon' met gewokte groenten is couscous lekker. De groenten dan kruiden met knoflook, gember, kerrie en oregano. Serveren met (koude) yoghurt of een simpele kerriesaus.