Vanwege de restaurantweek bij La Vilette in Rotterdam. Ooit hadden ze een ster, maar die zijn ze sinds een doorstart kwijt. Het eten is er echter nog erg goed.
Als voorgerecht kregen we een schuimige truffelcrème met paddenstoelen. Heerlijk 'luchtige' soep die romig maar niet te zwaar was. Het tussengerecht was een taartje van bulghur, gebakken bloemkoolroosjes, rucola, gebakken krullen van oude kaas en een sausje van parmezaan. Het zag er mooi uit en smaakte ook goed. Het hoofdgerecht bestond uit allerlei groenten (wortel, courgette, groene asperge, pastinaak, knolselderijpuree, peultjes) en aardappel-oude kaasdobbelsteentjes met een sausje met basilicum. Het hoofdgerecht viel ons na die eerste twee gerechten wat tegen. Niet qua smaak, want het was echt overheerlijk, maar we hadden er eigenlijk meer van verwacht. Het leek er een beetje op dat we ongeveer hetzelfde kregen als de mensen die het normale menu aten, maar dan zonder de plakjes entrecôte. Het nagerecht werd in een glas geserveerd en bestond uit een trifle van witte chocolade, pistache, amarenekersen en knapperige stukjes bisquit en een klein bolletje zelfgemaakt ijs.
Het was echt superlekker allemaal!
Zaterdag gaan we nog een keer uit eten, en dan bij een restaurant wat nog steeds een ster heeft. Ik ben daar nog veel benieuwder naar!