Ik zou zeggen: maak het niet te ingewikkeld (tenminste, je gaf zelf aan dat je weer zin in koken wilt krijgen - dan moet je niet beginnen met dagelijks een hoop werk). Recepten vind je meer dan voldoende in de Allerhande, op
www.webchef.nl of op Koken en Zo op
www.vegatopia.com. Mocht je eerder inspiratie zoeken dan recepten, lees dan dagelijks de forumdraad Wat eten we vandaag.
Hausfraus tip om af te wisselen tussen aardappelen, pasta, rijst, mie, couscous, etcetera klinkt als een goed idee om variatie aan te brengen. Als alternatief kun je ook verschillende keukens nemen (Nederlands, Italiaans, Aziatisch, Midden-Oosters, Mexicaans).
Laat je verleiden tot het kopen van 'andere' groente, die toevallig in de aanbieding is en zoek een lekker recept op Internet. Voorwaarde is wel een goede basisvoorraad kruiden: koop alles wat je mist in de supermarkt of bij de toko (lijkt een hoop geld ineens, maar het gaat lang mee). En leer de kruiden kennen door tijdens het koken veel voor te proeven en uit te proberen.
Zoals gezegd: maak het (in het begin) niet al te ingewikkeld en tijdrovend. Pasta met een lekkere saus, rijst met een groentemengsel, stamppot, chili sine carne. Met eenvoudige middelen kun je van een een- of tweepansmaaltijd iets feestelijks maken: tortillachips met dip bij de chili; stokbrood met boter bij Italiaans eten; een eenvoudige salade; atjar tjampoer bij Indonesische maaltijden; pappadums bij Indische maaltijden.
O enne, welkom Ingrid!