Hmm. Ik maak je blij met een dooie mus; het stond in een Allerhande die ik heb weggemieterd.
Op Smulweb vond ik een suikervrije appelcake:
Deze cake bevat wel gluten. 125 gr. lactosevrije margarine, 5 eetl. appeldiksap, 4 kleine eieren, rasp van 1/2 ciroen, 250 gr. bruin tarwemeel, 1 eetl. wijnsteenbakpoeder, snufje zout, 1 eetl. kaneel, 2 thl. kardemom, 1 of 2 zoete appels, sap van 1/2 citroen.
Hulpmiddelen: oven, cakevorm, kom.
Voorbereiding: verwarm de oven voor op 175 gr. vet de vorm in en bestuif hem emt wat bruin bloem.
Bereidingswijze: Klop de margarine met de appeldiksap cremig. Klop de eieren er 1 voor 1 door. roer de citroenrasp erdoor. Zeef het meel, zout, wijnsteenbakpoeder,kaneel en kardemom en schep dit in gedeelten door het eier mengsel. Schil de appels en maak er partjes van, leg de schijfjes appel in het citroensap. Vet de vorm in, schep de helft van de appelschijfjes door het beslag, schep het beslag in de vorm. Leg de achtergehouden schijfjes appel op het beslag. Druk ze iets aan. Schuif de vorm in de voorverwarmde oven, en bak de cake ong. 35 min. bruin en gaar.
Maar of die zo light is?