Hoi hoi,
een aubergine tapenade met feta kaas misschien een idee?
Benodigdheden:
- 2 á 3 eetlepels olie (liefst olijfolie, maar andere kan ook)
- 1 ui
- 1 turkse paprika
- 1 aubergine
- tomatenpuree (ongeveer 1 eetlepel)
- 2 theelepels gedroogde munt
- Feta kaas/ of Turkse geitenkaas, ja hoeveel eigenlijk? Zoveel
als je lekker vind zeg ik, je moet maar even proberen.
Verder:
- 1 pan
- 1 pollepel
- fornuis
Ok, zet de pan op het fornuis, nog niet aanzetten.
Nu snipper je de ui en de paprika snij je in blokjes. Respectievelijk eerst schillen en wassen.
Ook de aubergine was je en snij je in kleine blokje. Ongeveer 1 bij 1 cm. Hetzelfde geld voor de kaas, echter deze niet eerst wasen, tenzij nodig omdat het uit vocht komt en je dit lekkerder vindt.
Zet nu het fornuis op hoog vuur en doe er de olie in. En fruit hier het uitje en de paprika in. Als die nog niet helemaal bruin zijn gooi je de aubergine erbij en laat je meebakken tot de uitjes goudbruin zijn.
Nu gooi je de tomatenpuree en de munt erdoorheen en dit laat je net zolang pruttelen tot de aubergine gaar is. Gooi er af en toen wel net genoeg water bij om te blussen, maar niet zoveel dat het een smurrie wordt.
Als dit prutje gaar is gooi je er de in stukjes gesneden feta / geitenkaas doorheen en nu flink door roeren. Zorg dat de aubergine heel blijft maar de feta / geitenkaas goed smelt of verbrokkelt.
Nu met een stokbroodje of iets dergelijks erbij. Hmmmmmmm.
Eetze.