Vegatopia Forum

Borrelhapjes, tapas, fingerfood, snacks, dips, etc

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #120 Gepost op: 19 maart 2006, 22:33:17 »
Ik heb toch maar groentensushirolletjes gemaakt. Met komkommer, paprika, wortel en gember. En een soja-wasabi sausje natuurlijk. De reacties waren over het algemeen heel goed.

 :thumbsup:
,,,,فلافل

Offline Superguppie

  • ***
  • 322
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #121 Gepost op: 26 maart 2006, 23:22:33 »
Mijn vriend houdt zaterdag een vat

Een vat houden  ???
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit

Offline Brent

  • ****
  • 600
  • Geslacht: Man
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #122 Gepost op: 27 maart 2006, 08:49:32 »
Mijn vriend houdt zaterdag een vat

Een vat houden  ???

Voor de Ollanders: Een feestje met gratis bier !  ;)

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #123 Gepost op: 02 april 2006, 11:32:02 »
Voor mijn verjaardag (ondanks brakheid kon ik het niet laten) had ik wat hapjes gemaakt:

quesadillas
bladerdeegrolletjes gevuld met feta, tuinkers en rode ui (erg lekker!)
gemarineerde cherrytomaatjes (honing, balsamico)
olijfjes
stokbrood met pittige homemade tartexpate.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #124 Gepost op: 13 juli 2007, 16:00:19 »
Hoe kan hier nu langer dan een jaar niet in gepost zijn?  :o

Borrelhapjes zijn leuk! Hup mensen, vertel eens wat voor leuke borrelhapjes jullie maken.

Morgen dubbel feestje van P., maar heb niet echt veel tijd gehad om wat nieuwe hapjes te bedenken... maar wat ik ga maken:

rolletjes tortilla met notenboursin en gegrilde tomatensalsa
Prikkertje met stukje quesadilla en jalapenopepertje
komkommer met sesamzaad in pindadip, met casavechipjes erbij
ciappe met mozzarella, halfdroge tomaat en basilicum
gemarineerde olijven en halve minitomaatjes
ciabatta met zelfgemaakte worteldip, tartexpate
kaasjes; boerenbrie, gorgonzola piccante en port salut
Gemengde Aziatische noten
« Laatst bewerkt op: 13 juli 2007, 16:02:34 door Annemieke »

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #125 Gepost op: 13 juli 2007, 16:08:01 »
Hoeveel mensen verwacht je?
This is between me and the vegetable!

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #126 Gepost op: 13 juli 2007, 16:22:29 »
Cherry tomato wodka bom!

Zelf dolmaatjes maken is ook erg leuk.
Of sushi.
Ik houd ook wel van tofu(noten)balletjes met allerlei sausjes.
Eet gezond & eet taartjes

Offline Monique

  • *****
  • 3.427
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #127 Gepost op: 13 juli 2007, 16:28:03 »
Ik had laatst op een feestje witlofblaadjes gevuld met een mengsel van ei, nootjes (pinda's denk ik of cashew), citroengras en wat indonesische kruiden. Er over een pindasausdressing. Erg lekker! Ik heb zelf laatst gevulde witlofblaadjes gemaakt met een vulling van roerei, ui, olijfjes en stukjes paprika. Het mengsel wel een beetje nattig laten.

Verder vind ik mijn halve pita's met quorn en rucola ook nog steeds errug lekker!
Het recept staat hier

Borrelhapjes zijn fijn. Ook als avond eten. Ik eet liever 10 kleine dingen dan 1 grote hap.

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #128 Gepost op: 13 juli 2007, 16:32:01 »
Of gefrituurde basilicumblaadjes (niet echt een hapje, meer iets voor 'erbij')
Eet gezond & eet taartjes

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #129 Gepost op: 13 juli 2007, 16:36:19 »
Gewoon zo? Blijven ze mooi? Of paneer je ze?

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #130 Gepost op: 14 juli 2007, 12:15:31 »
Hoeveel mensen verwacht je?

17-20

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #131 Gepost op: 14 juli 2007, 18:45:02 »
in de nieuwe allerhande staan ook allerlei hapjes, zoals gevulde gefrituurde olijven, empanada'S, loempia's en ook wel wat vega hapjes en
salades enzo..

maar ook zogenaamde vegetarische loempia's met 160 g kipfilet... jaja.
Za Zemiata!

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #132 Gepost op: 15 juli 2007, 15:11:00 »
Gewoon zo? Blijven ze mooi? Of paneer je ze?

ongepaneerd, ze verschrompelen een beetje. Gefrituurde wortelslierten zijn ook leuk, trouwens
Eet gezond & eet taartjes

Jippia

Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #133 Gepost op: 13 augustus 2007, 12:34:46 »
Citaat
maar ook zogenaamde vegetarische loempia's met 160 g kipfilet... jaja.

Viel mij ook op. Dat gebeurt wel meer in winkelbladen. Soms ook in vegetarische kookboeken (ik heb een boek dat bij elke soep kippenbouillon als ingrediënt vermeldt).

Mirjam

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #134 Gepost op: 04 september 2007, 00:28:17 »
Gewoon zo? Blijven ze mooi? Of paneer je ze?

en die hele dunne noedels (het is geen mihoen maar kom er niet op hoe het wel heet) worden ook eg leuk :) bij de chinees krijg je het zo ook wel eens..

ongepaneerd, ze verschrompelen een beetje. Gefrituurde wortelslierten zijn ook leuk, trouwens
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #135 Gepost op: 04 september 2007, 22:07:31 »
Op tv zag ik van de week dat ze druiven insmeerden met een mengsel van geitenkaas en roomkaas en dat vervolgens door geroosterde, fijngehakte pistachenoten rolden.

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #136 Gepost op: 29 september 2007, 09:58:48 »
Volgende week zaterdag vieren wij eindelijk onze housewarming dus ik ben hapjes aan het verzamelen en De Joodse Keuken van Claudia Roden heeft me een end op weg geholpen!

- Falafel (op een prikker met geroosterde paprika)
- Mini pita's met gegrilde haloumi, tomaat en munt
- Turks brood met humous en baba ghanoush
- Knishes (ook wel Piroshki genoemt, russisch deegpasteitje gevuld met kaas)
- Boreka's (weer een ander deegpasteitje met aardappelkaasvulling)
- De nodige olijven en nootjes en chipjes

- Boterkoek
- Dadeltaart
- Chocoladecake
- Dadels gevuld met marsepein

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #137 Gepost op: 17 oktober 2007, 13:11:38 »
ik at laatst in een tapas restaurant courgette in bierdeeg, met knoflook en parmezaanse kaas on top. Het was zo verukkelijk, zelfs mijn vleesetende vrienden zaten ervan te smullen, na eerst een paar dubieuze blikken te werpen op het deegje :D
Ik probeerde het recept ergens te vinden, en dit lijkt er volgens mij het meest op: (ik ga het van de week denk ik als bijgerecht maken)

Crispy Courgettes
These little crispy delights are one out our most popular starters. Serve them immediately for full impact!!
 You will need
 
(serves 4-6)
 
2 large Courgettes.
A small Beer.
300g plain flour.
1 tbsp garlic butter.
1 tbsp freshly chopped parsley.
50g parmesan cheese grated.
Kitchen paper towel.
 
 
1. Slice the courgettes thinly.

2. Make a smooth but thick batter by adding water to the flour, while whisking. Heat the oil, in a large deep frying pan, to 'chip cooking' temperature. When ready, add half of the beer into the batter mixture and whisk firmly - the batter should foam up.  

3. Dip the courgette slices  into the foaming batter mixture (re-whisk with more beer if it sinks) and place in a large frying pan of hot olive oil (one at a time!) Cook for about 2-3 mins or until golden and crispy , turning over once during that time with a slotted spoon.. If you are unable to fit all the courgettes in the pan at the same time, then do them in batches.

4. Dry on kitchen paper towel and brush with garlic butter. Serve on a large plate with a generous sprinkling of grated parmesan cheese and chopped parsley
 

« Laatst bewerkt op: 17 oktober 2007, 13:13:52 door blingda »

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #138 Gepost op: 12 juni 2008, 20:44:40 »
Wij willen bij het feest wat hapjes. Een aantal dingen kunnen we voorbereiden maar we hebben natuurlijk wel meer te doen, er is ook een meisje die het allemaal neer gaat zetten: ze kan best wat in en op elkaar prutsen, maar ik wil haar niet echt dingen laten koken. Mijn voorlopige plan is:

gedroogd fruit & dadels
baklava
bonbons
beetje Turks fruit (niet lekker wel leuk, m.i.)

Turks brood met:
zaziki (zelf maken)
hummus (zelf maken)
stukjes komkommer
worteltjes
radijsjes (zie Turks fruit)
cherrytomaatjes
dolmades (kant en klaar gekocht)
olijven
stukjes kaas met mosterd
nootjes
chips

Wat afbakstokbrood inslaan voor de zekerheid
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Borrelhapjes, tapas, fingerfood etc
« Reactie #139 Gepost op: 29 juni 2008, 15:26:44 »
Ik heb gisteren tortilla's besmeerd met zachte geitenkaas (betine blanc ofzo), notenmix met pistache, pecan en amandelen, rucola en honing (en peper en iets zout). Oprollen, schuin halveren en serveren. Erg lekker!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)