Ik heb zelf nog een recept bedacht.... uitgeprobeerd in een intiem kerstdinertje met mn vriendje.
Dadel-kaastaart
5 plakkies bladerdeeg (of zelf deeg maken)
beetje paneermeel
boter
150 gram ontpitte dadels
1 rode ui, grof gesnipperd
100 gram blauwe kaas
150 gram (geraspte) emmentaler
150 gram gemengde noten (walnoten, macadamia's, cashewnoten etc)
3 eieren
1,5 dl melk
theelepel gedroogde tijm
zout, peper naar smaak
Vorm invetten, paneermeel erover strooien zodat de vorm bedekt is, overtollig paneermeel verwijderen. Bladerdeeg in vorm doen.
Dadels opensnijden, 1 laag over bodem verdelen, helft van de noten er over verdelen, helft van de geraspte emmentaler er over verdelen. Deel van de uiensnippers er over, blauwe kaas er over verbrokkelen. weer laag dadels, noten, uien en afsluiten met de geraspte kaas.
Mengsel maken van de eieren, melk, tijm en zout en peper. Goed kloppen en dit over de taart gieten.
Taart in een (voorverwarmde) oven van 180C ongeveer 45 minuten afbakken.
Smakelijk! (gegarandeerd!)