Maak er Sticky Toffee Cake mee! Die ga ik vandaag maken als kersttoetje. Megamachtig, maar ook erg lekker. Ik heb dit recept uit de Elle eten en zij hebben het weer van Het buffet van odette & yvette en die hebben het weer van Cafe restaurant Amsterdam.
Sticky toffee cake
Oven op 180 graden
175 gram fijngehakte dadels zonder pit met 300 ml water opkoken.
Pan van het vuur nemen, 1,5 tl zuiveringszout er door roeren.
60 g boter met 175 gram suiker luchtig kloppen.
2 eieren er door kloppen
175 gram zelfrijzend bakmeel erdoor scheppen
dadelmengsel erdoor mengen en 1 kleine tl vanille-essence er door mengen
in beboterde springvorm doen en 35 min in de oven zetten
maak ondertussen de saus:
200 gram bruine basterdsuiker, 6 el slagroom, 140 gram boter en 1 kleine tl. vanille-essence op middelhoog vuur tegen de kook aan brengen
Giet de helf hiervan over de cake en zet hem terug in de oven tot de saus geabsorbeerd is en de bovenkant van de cake goudbruin en bubbelend heet is.
Serveer warm met de rest van de saus.