De soepbijbel geeft recepten voor soepen van over de hele wereld. Ze worden onderverdeeld in lichte en verfrissende soepen, gebonden en romige soepen, winterse soepen, gevulde soepen, maaltijdsoepen, en soepen voor speciale gelegenheden. Voor elke gelegenheid vind je dus wel iets dat past. Wat ook nog leuk is, is dat er veel tips gegeven worden om de soep te garneren, bijvoorbeeld met kruidencroutons of gefrituurde reepjes prei.
Het boek is niet volledig vegetarisch, maar de vegetarische recepten zijn door het v-symbooltje duidelijk aangeduid en het zijn er behoorlijk veel. Tel daar nog eens de soepen bij die geen symbooltje gekregen hebben maar die je zonder moeite vegetarisch kan maken (meestal volstaat het al de vlees- of kippenbouillon te vervangen door groentebouillon), dan heb je hiermee echt een schat aan lekkere en eenvoudige soeprecepten in huis.
De Soepbijbel
Debra Mayhew (redactie)
Veltman Uitgevers
ISBN 90 5920 040-3
256 pagina’s, kleurenfoto’s
14,95 euro