Tadaaa!:
Aardappel peterseliekroketten (Quick & tasty Vegetarisch)
75 gram rijst
2 grote aardappels (in stukken)
zout en peper
2 rode uien (fijngehakt)
1 teen knoflook (fijngeknepen)
4 el verse peterselie (gehakt)
6 el sesamzaad
zonnebloemolie om in te frituren
kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze volledig afkoelen
kook de aardappels gaar en stamp ze fijn
meng de puree in een kom met de rijst, uien, knoflook, peterselie, zout en peper
vorm met je handen 8 kroketten van het mengsel, en rol deze door het sesamzaad
verhit een laag olie van 1 cm in een grote koekenpan met dikke bodem en bak de kroketten 2-3 minuten, waarbij je ze draait tot ze aan alle kanten bruin en knapperig zijn.
Groente- en graankroketten (Peter Berley Puur Vegetarisch)
50 gram gierst
45 gram quinoa
50 gram rode linzen
90 gram witte basmatirijst
1 el wit gepeld sesamzaad
7,5 dl + 2 el water
1 tl grof zeezout
2 el extra vierge olijfolie
150 gram gehakte geschilde zoete aardappel
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
4 lente-uitjes, het wit en het groen in fijne ringetjes
1 teen knoflook, fijn gehakt
1 stukje gemberwortel (2,5 cm) geschild en fijn gehakt
4 el fijn gehakt peterselie
zwarte peper
80 gram arrowrootpoeder
zuivere olijfolie of lichte sesamolie, om in te bakken
Meng de gierst, quinoa, linzen, rijst en sesamzaad, spoel in een zeef met koud water en laat goed uitlekken. Breng aan de kook met 7,5 dl water en 0,5 tl zout, en laat afgedekt 35 minuten koken.
Verwarm de olie in een braadpan op middelhoog vuur, voeg zoete aardappel, bleekselderij, lente-ui, knof en gember toe en laat 5 a 7 minuten bakken. Voeg 0,5 tl zout en 2 tl water toe. Laat afgedekt doorkoken tot groenten zacht zijn, ca 5 a 7 minuten. Schep groenten in een mengkom.
Voeg de gare granen bij de groenten in de kom en meng alles goed door elkaar en laat afkoelen. Voeg peterselie en peper toe.
Strooi het arrowrootpoeder op een bord. Vorm met vochtige handen 14 kroketjes van het mengsel. Wentel deze door het poeder en leg ze op een bord.
Giet een bodempje olie van ca 8 ml in een ruime zware koekenpan en verwarm dit op een halfhoog vuur. bak de kroketten in de hete olie in 2 a 3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de kroketjes op keukenpapier om uit te lekken.
Veel kookplezier en Eet smakelijk!
(Ik heb ze zelf (nog) nooit gemaakt, dus ik ben erg benieuwd hoe ze smaken)