Ik heb een heel lekker recept voor pitabroodjes met Quorn, ik ga het zelf voor een borrel op nieuwjaarsdag maken:
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten: 2 teentjes uitgeperste knoflook 1/2 el chilipoeder 1 tl korianderpoeder 1 tl kaneel 1 tl gemberpoeder 1 tl versgemalen zwarte peper sap van 1/2 citroen zout 350 gr. quorn stukjes (2 pakjes) 2 el olie 50 g. Griekse yoghurt 2 el fijngehakte korianderblaadjes 2 el gembersiroop 8 pitabroodjes 75 gr. rucola
Hulpmiddelen: mengkom koekepan broodrooster
Voorbereiding: roer in een kom de knoflook, het chilipoeder, de koriander, kaneel, het gemberpoeder, de peper, het citroensap en zout naar smaak door elkaar en schep de quornstukjes erdoor. Laat de quornstukjes ca. 10 min. staan. Verhit de olie in een wok en roerbak de quorn op matig hoog vuur in ca 5 min. Laat ze afkoelen en roer dan de yoghurt en de korianderblaadjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en de gember siroop.
Bereidingswijze: Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Snij ze door de midden en vul de helften met wat rucola en de quornblokjes.
Serveertips: Serveer de halve gevulde pitabroodjes op een schaal en leg hier en daar nog een plukje rucola ertussen.