Vegatopia Forum

Kookblunders

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Gwennepen

Re:Kookblunders
« Reactie #120 Gepost op: 23 augustus 2007, 08:18:20 »
Als je massa vochtig is, of je doet courgette of spinazie in je quiche dan wil het wel helpen als je paneermeel over de bodem van je bladerdeeg (of ander deeg) strooit.

Gwennepen

Re:Kookblunders
« Reactie #121 Gepost op: 06 september 2007, 18:38:59 »
 :-[

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.733
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Kookblunders
« Reactie #122 Gepost op: 06 september 2007, 18:57:59 »
Owjee, quiche gemaakt?
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Gwennepen

Re:Kookblunders
« Reactie #123 Gepost op: 06 september 2007, 19:01:39 »
Nee, diepvriespizza aan laten branden omdat de oven op grillen stond ipv oven. :-[

Re:Kookblunders
« Reactie #124 Gepost op: 06 september 2007, 19:06:18 »

Weet je zeker dat de aardlekschakelaar geen roet in het eten heeft gestrooid?
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Gwennepen

Re:Kookblunders
« Reactie #125 Gepost op: 06 september 2007, 19:09:33 »
Dat vind ik altijd het ergste, dat ik niks of niemand anders de schuld kan geven. :P

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.932
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re:Kookblunders
« Reactie #126 Gepost op: 06 september 2007, 19:11:47 »
Ze zouden zulke apparaten idiot-proof moeten maken, vind je ook niet?

Gwennepen

Re:Kookblunders
« Reactie #127 Gepost op: 06 september 2007, 19:15:33 »
 :bonk: :yes:

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re:Kookblunders
« Reactie #128 Gepost op: 06 september 2007, 20:05:38 »
Ze zouden zulke apparaten idiot-proof moeten maken, vind je ook niet?
Idiootbestendig dan toch.
Forumkenner 2007 8)

Gwennepen

Re:Kookblunders
« Reactie #129 Gepost op: 08 september 2007, 17:02:31 »

Offline Meneer de Uil

  • ****
  • 794
  • Geslacht: Man
Re:Kookblunders
« Reactie #130 Gepost op: 08 september 2007, 17:31:54 »
Ouch, dat wordt oppassen met dat erotisch kokkerellen.
Forumkenner 2007 8)

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kookblunders
« Reactie #131 Gepost op: 05 oktober 2007, 19:55:38 »
zelf pasta gemaakt :( met zelf gemaakte pesto en semigedroogde tomaatjes... (dat laatste deel was wel erg goed gelukt)

beetje jammer dat de pasta veel te dik was :( vieze brij...

nu is vriendje naar de verhagen frietjes en groentekroketjes halen :$
« Laatst bewerkt op: 05 oktober 2007, 19:56:00 door lijntje »
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Kookblunders
« Reactie #132 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:07:32 »
Briljant idee om, als je weet dat vingers echt niet kunnen tegen warmte, de gloeiendhete (want net gekookte) tempeh met je vingers op te pakken en in de bak met marianade te willen leggen. Wat dus gooien werd, met een plens tot gevolg waarbij niet alleen de muur, maar ook ikzelf onder de marinade (met rode wijn...) kom te zitten...
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kookblunders
« Reactie #133 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:23:30 »
Briljant idee om, als je weet dat vingers echt niet kunnen tegen warmte, de gloeiendhete (want net gekookte) tempeh met je vingers op te pakken en in de bak met marianade te willen leggen. Wat dus gooien werd, met een plens tot gevolg waarbij niet alleen de muur, maar ook ikzelf onder de marinade (met rode wijn...) kom te zitten...

Ai! Klinkt wel lekker verder, wat gaat er nog meer in die marinade?

Ik heb zo vaak blunders met te hete dingen dat het niet eens de moeite waard meer is om het in de kookblunder draad te vermelden  :-\

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Kookblunders
« Reactie #134 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:27:11 »
Ai! Klinkt wel lekker verder, wat gaat er nog meer in die marinade?

Doe 'ns een gok? Tempeh, marinade en ik had het net in de kookvragendraad over groene tabasco (oftewel hot sauce...). ;)
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kookblunders
« Reactie #135 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:31:28 »
Ai! Klinkt wel lekker verder, wat gaat er nog meer in die marinade?

Doe 'ns een gok? Tempeh, marinade en ik had het net in de kookvragendraad over groene tabasco (oftewel hot sauce...). ;)

Ah maar natuurlijk :)
Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Kookblunders
« Reactie #136 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:37:30 »
Dat kan ik je nu alvast vertellen: ik brak net een klein stukje van een puntje tempeh af om te proeven, en het hele triangeltje is inmiddels al eh... verdwenen. Kan me niet voorstellen dat als ik het grill, het opeens minder lekker wordt. :D

Omdat ik niet zo heel goed tegen scherp eten kan, heb ik niet 1/4 cup groene tabasco gebruikt, maar ik denk ongeveer 2 eetlepels (4 eetlepels leek me wat te veel van het goede voor mij, maar de volgende keer ga ik het met 3 eetlepels proberen, want met 2 is het prima te doen) en dan nog wat rode tabasco erin gedruppeld. En ik heb dus rode wijn gebruikt.

Omdat verder vast niemand weet wat ik bedoel: 't is een van de testrecepten van het nieuwe boek van Isa Chandra Moskowitz en Terry Hope Romero van de PPK, Veganomicon. Het gaat om de Hot glazed tempeh.




If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kookblunders
« Reactie #137 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:41:40 »
Het blijft wel vaag, die 'hot sauce'. Ik kan me ook niet voorstellen dat je echt 1/4 cup tabasco er in zou moeten doen.

Re:Kookblunders
« Reactie #138 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:42:44 »
Een kwart cup? Is dat niet ongeveer een heel flesje vol? Sta je wel lang te schudden, trouwens. :O
« Laatst bewerkt op: 15 oktober 2007, 16:43:18 door K@ñzi »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Kookblunders
« Reactie #139 Gepost op: 15 oktober 2007, 16:48:08 »
Nou, ik heb nog een half flesje groene tabasco over, dus dat klopt wel ongeveer ja. En ik moest wel even flink schudden inderdaad.

@Marla: ik had gegoogeld naar hot sauce en kwam op een wiki-site. De enige bekende naam die ik er tussen zag staan was tabasco, dus ik was van plan er dan véél minder door te doen omdat ik anders vijf pakken sojamelk nodig had voor blussen, maar toen zag ik die groene. De marinade is met de helft echt superlekker, en ik denk dat voor wie iets beter tegen scherp kan dan ik, het hele flesje prima kan.
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call