Het is verschrikkelijk lekker.
Vooral lekkerder dan 90% van de vegetarische alternatieven die als eerste in je opkomen. De menukaart van een gemiddeld restaurant is een treffende illustratie van deze stelling.
Het ruikt lekker. Jij vindt dat het stinkt, maar jij associeert de lucht dan ook niet met lekker eten. Of we iets lekker vinden ruiken hangt heel erg af van waar we de geur mee associëren. Kleuters bijvoorbeeld, vinden vrouwenparfums verschrikkelijk smerig stinken. Niet omdat hun neuzen zo anders zijn, maar omdat Mama parfum op doet als zij een avond gaat stappen en de babysitter heeft ingehuurd. Kleuters associëren parfum daarom met verlating, en plakken daar dan het label 'stinkt' op.
Het is, mits met mate geconsumeerd, een waardevolle bron van voedingsstoffen. Niet essentieel meer, maar je moet toch een bepaalde hoeveelheid eiwitten etc binnenkrijgen en dat kan dus prima met vlees.
Als je serieus een antwoord op je vraag wil, is het zinniger hem om te draaien: waarom zouden mensen helemaal ophouden met het eten van vlees? Vrijwel alle argumenten voor vegetarisme (milieu, gezondheid) zijn vooral van toepassing op de overmatige vleesconsumptie en grootschalige bio-industrie. Voor het compleet schrappen van vlees uit je dieet is maar één goede reden: het moet je persoonlijke overtuiging zijn dat het moreel onjuist is om een dood dier aan stukjes te snijden en op te eten.
Vleeseters delen simpelweg die overtuiging niet met jou.