Geen idee of dit voor jou een optie is: ik heb elke maandagavond koorrepetitie en eet dan vantevoren op mijn werk. Nu hebben we een simpel kookplaatje in de keuken, goed genoeg om maaltijdsoep op te koken. Thuis snijd ik alvast allerhande groenten (wortel, paprika, broccoli, ui, tomaat, prei, aardappel, linzen, pepertje, varieert nogal). Dit gaat met kruiden (bv. laurierblad, oregano, komijnzaad, venkelzaad, gember, piment), zout, peper, vaak ook suiker en tomatenpuree in een bakje. Op het werk warm water erbij en een klein half uurtje later (de soep pruttelt ook als ik er niet bij ben) heb ik verse soep. Variatiemogelijkheden schier eindeloos.
Op een of andere manier ben ik geen fan van de magnetron. Chili sin carne, pasta met saus, curry en ander 'vochtig eten' blijft wel lekker, maar gewone gekookte rijst of aardappelen worden mij te droog in de magnetron. Dit effect kun je trouwens wel enigszins reduceren door er voor het 'magnetronnen' wat water over te druppelen.
Zondagavond extra koken en dat dinsdag als kliekje meenemen?