Groene producten zijn producten die mensen bij voorkeur zouden moeten eten om gezond en fit te blijven. Oranje producten zijn producten die niet echt super gezond zijn, maar die je gerust af en toe kunt eten en rode producten zijn zo ongezond dat ze alleen bij hoge uitzondering geconsumeerd zouden moeten worden.
Ik heb het even opgezocht en ik ken de indeling zelfs als groen (allerbeste voeding geen discussie mogelijk, geel (dit komt in de buurt van de allerbeste voeding, blauw (maakt niet uit voor de gezondheid) rood zo-zo voedsel, niet veel en vaak) en zwart (lekker maar slecht, geniet maar eet met mate).
Voorbeelden: groen; tomatensaus, bruine rijst, verse knoflook, magere melk
geel; pannenkoeken van boekweit, sojaproducten, roggebrood, aubergine
blauw; aardappelen, eieren, rijstwafels, noten
rood; macaroni met kaas, foo young hai of tjap tsjoi met witte rijst, volvette kaas
zwart; patatje met, koffie verkeerd met volle melk, donuts, slagroom, snoep