Paprika relish is superlekker en leuk om cadeau te geven in een weckpot.
(recept voor 1 kilo paprika's, verschillende kleuren geven een leuker effect)
(eventueel)2 Spaanse pepers (1 rode en 1 groene) (doe ik zelf nooit)
-500 g uien
-3 tenen knoflook
-3 el olie
-3 dl droge witte wijn
-2 dl azijn
-2 th lepels zout
--1/2 el gemberpoeder
-2 th lepels lichte peperkorrels
-1/kruiden naar smaak
-100 g suiker
Voorbereiding
-was de paprikas en verwijder zaad en zaadlijsten en snij ze in stukjes
-doe hetzelfde met de Spaanse pepers
**hou je van een scherpe relish, laat dan van 1 peper de zaadjes zitten**
-pel de uien en knoflook en snij in dunne ringen
Bereidingswijze
-verhit de olie in een braadpan en fruit de paprika, ui en knoflook glazig (niet te bruin!)
-meng de wijn en de azijn en 1,5 dl water
-meng zout, gemberpoeder, peperkorrels en kruiden goed dooreen en roer dit mengsel met een scheut van de vloeistof uit tot een glad papje
-schenk de vloeistof bij de groenten en voeg het kruidenpapje erbij
-meng alles en roer de suiker erdoor
-breng alles aan de kook en laat nog 15 min goed doorkoken onder af en toe roeren
-de groenten mogen knapperig zijn en moeten niet helemaal gaar gekookt zijn
-doe de massa over in schoongemaakte potten en sluit ze meteen af .
Ongeveer een jaar houdbaar en lekker bij bijna alles.