Perencarpaccio.. een heerlijk en licht voorgerecht
Als je er maar wel een goede dressing bijdoet die neutraal maar fris qua smaak is
:O
Hier de ingrediënten voor 4 personen:
walnoten
zakje pijnboompitten
1 stukje tête de moins kaas (of parmezaanse kaas)
rucola
4 peren
Bak de pijnboompitten even aan zodat ze lichtbruin worden. Laat het uitlekken op een stuk keukenrol en strooi er wat zout overheen. Snij vervolgens de peer in dunne plakjes met schil. Profs kunnen het met een mes, maar ik gebruik een kaasschaaf, net zo makkelijk
. Leg de plakjes peer in de vorm van een bloem op het bord en giet er wat dressing overheen. Leg er nog wat rucola op en giet ook hier een beetje dressing overheen. Verdeel de dunne plakjes kaas. Strooi tenslotte de nootjes en pijnboompitten eroverheen.
TIP voor dressing:
Het lekkerste is een fruitige dressing van:
aceto balsamico
1 gesnipperde ui
kappertjes
en sinaasappelsap
PS. Ik ben nieuw dus fouten onder voorbehoud