(Let wel niet traditioneel)Mijn versie van Palak paneer(spinazie met paneer((zelfgemaakte kaas))
Doe een beetje ghi(geklaarde boter) met een beetje komijn en sesam olie in een pan, klein beetje koriander zaad(gemalen) ,en een vers pepertje .Dan verse of diepvries spinazie(niet gehakt) erbij.Laten slinken (of ontdooien-in dat geval in een aparte pan.)
Paneer maken en bakken in ghi. Limoentje uitknijpen over de palak(niet teveel..)en de gebakken paneer toevoegen.
ook lekker met pasta napolitana trouwens!!
Als we dan toch bezich zijn...
Maken we er een komplete thali van..
Dus dal er bij (naar keuze, ik hou van een fussion dal van verschillende dal soorten( rooie dal groene dal etc.) gemaakt met de kruiden en groente van de turka dal..
En een gele rijst..(recept volgt later...)
En natuurlijk wat pakora's
En een simpele curry van aardappelen en dop -erwtjes en bloemkool ofzo.
Of..(en..)kikkererwten in zoete hete gekruide:(jeera vers. kor.) tom. saus
Een luxe thaili,een (roestvrij) stalen bord met daarop bakjes met de verschilende gerechten.
geserveerd met komkommer raita ,chappati's(of puri's nat.
) en mango chutney..hmmmm lekker