Nog maar eens een boek dat de ambitie heeft om de lezer vanalles bij te brengen over de ingrediënten waar hij of zij mee werkt. Hier komen zoals de titel het zegt de groenten aan bod. Het boek is vooral bedoeld om te tonen waar je op moet letten als je de groente koopt en bewaart en hoe je ze moet klaarmaken. Ook de exotische groenten zijn goed vertegenwoordigd : kalebassen, okra, akee, broodvrucht, … Over de voedingswaarde wordt niet altijd iets gezegd.
Het boek is niet helemaal vegetarisch, maar uit de niet-vegetarische recepten kan je meestal wel zonder problemen de vis of het vlees weglaten. Zeer gevarieerde recepten, goed beschreven en met verschillende foto’s van stappen in de bereiding (niet dat die zoveel bijdragen). Wel een wat onhandige indeling, waardoor je niet zonder de index kan als je naar een recept met een bepaalde groente zoekt. Die index is wel goed opgesteld.
Dit boek heeft trouwens een broertje:
Alles over fruit en fruitgerechten.
Titel : Alles over groente en groentegerechten
Auteur : Christine Ingram
Uitgeverij : Veltman Uitgevers
ISBN : 905920198-1
256 p., kleurenfoto’s, hardback
Prijs: 19.95 euro