Heb nog nooit gnocchi gegeten maar heb wel een receptje, zal vast lekker zijn.
Gnocchi met prei en kruidensaus
Klaar om te eten in 30 minuten.
Voor 4-6 personen
2 et olijfolie
1 prei, dun gesneden
1 teen knoflook, geperst
425 g gehakte tomaten uit blik
125 ml droge witte wijn of water
30 g gedroogde tomaten, gehakt
30 g verse peterselie, gehakt
30 g verse basilicum, gehakt
625 g verse aardappelgnocchi
parmezaanse kaas, geraspt
1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de prei en knoflook toe en bak het 5 minuten op een matig vuur, of totdat de prei zacht wordt. Voeg de gehakte tomaten toe en de wijn en kook het, af en toe roerend, nog eens 10 minuten. Voeg water toe als de saus te dik wordt. Roer de zongedroogde tomaten erdoor in de kruiden.
2. Kook ondertussen in een grote pan water de gnocchi, 3-4 minuten, of totdat ze boven komen drijven. Pas op dat ze niet te gaar worden.
Laat het uitlekken in een vergiet.
3. Doe de gnocchi in een grote schaal, schenk de saus erover en garneer ze met de geraspte parmezaanse kaas.
Komt uit een kookboekje, Vlot vegetarisch van Anne Wilson.