Vegatopia Forum

Rijstpapier/loempia's

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #20 Gepost op: 03 april 2008, 11:59:57 »
Ik ga het gewoon deze week een keer proberen. Ik dacht aan een vulling van komkommerreepjes, bosuitjes, paprikareepjes, omeletreepje, seroendeng en koriander. Nog een lekker dipsausje erbij verzinnen, iets met ketjap enzo.
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Sil

  • Godswonder
  • ***
  • 452
  • Geslacht: Man
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #21 Gepost op: 03 april 2008, 20:18:00 »
klinkt heerlijk, en ja met plastic folie afdekken en in de koelkast blijft het toch wel 24 uur goed :)
:koffie: 35, nog steeds veg@

Offline Anand

  • ***
  • 112
  • Geslacht: Man
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #22 Gepost op: 13 april 2008, 00:17:25 »
Ik heb het al best vaak geprobeert zonder succes, nu gooi ik de vellen soms in de frituurpan als een soort kroepoek. Misschien toch nog een poging doen..

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #23 Gepost op: 13 april 2008, 23:29:18 »
Ik heb het al best vaak geprobeert zonder succes, nu gooi ik de vellen soms in de frituurpan als een soort kroepoek. Misschien toch nog een poging doen..
Niet lekker dus? En waarom niet, precies? Ik ben er deze week nog niet aan toe gekomen, maar ga deze week een poging wagen!
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Anand

  • ***
  • 112
  • Geslacht: Man
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #24 Gepost op: 16 april 2008, 21:42:26 »
Of ze scheurden of ze waren te hard, of kreeg ze niet dicht.

Heb voorlopig de frituur afgezworen dus zit er ff niet in.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #25 Gepost op: 18 juli 2008, 08:30:19 »
Ik heb gisteren van die rijstvellen gekocht en daar zoiets mee gemaakt met iets andere ingredienten. Ik heb de ingredienten van tevoren nog wel even snel geroerbakt, dat leek me toch lekkerder. Erbij had ik een sesam dressing gemaakt.
Ze waren erg lekker en eigenlijk best snel klaar te maken. Zeker voor herhaling vatbaar!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #26 Gepost op: 18 juli 2008, 14:44:37 »
Ik maak soms loempia's van filodeeg. Ik vind het dan fijn om de vulling even te marineren of te weken, zodat deze niet zo keihard is. Nu bak je natuurlijk het filodeeg, maar met rauwe loempia's lijkt het me ook wel fijn.
Ik doe er meestal een mengsel van julliene gesneden groente (wortel, paprika, kool, lenteui, taugé etc) en kruiden (gember, gemalen korianderzaadjes, pepertje, scheutje ketjap) en geweekte doorzichtige noedels.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #27 Gepost op: 09 september 2008, 13:48:59 »
vanavond: omgekeerde maaltijd.
 als dessert/voorgerecht wil ik loempiaatjes met soep maken.

ik ben nog aan het twijfelen: loempia's vullen met chocola en dan een fris vruchtenroomsoepje erbij

of vullen met banaan en dan chocoladesaus (soep dus :))

ik heb rijstpapier dat dringend op moet... hoe stevig is dit om te frituren?

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #28 Gepost op: 09 september 2008, 23:32:45 »
met banaan en chocolade geprobeert. heeft iets smoutebolligs maar wel heel lekker.
erbij een dip van perzik, room en een beetje vanillesuiker (fris tegenover het gefrituurde)
eens iets anders :)

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #29 Gepost op: 18 september 2008, 16:58:36 »
Wat voor dipsausje kan ik gebruiken bij rauwe loempia's? Niet de zoetzure maar iets anders...

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #30 Gepost op: 27 september 2008, 04:52:37 »
pindapoeder (van dat spul voor pindasaus) oplossen in wat kokosmelk en dan limoensap erbij is erg lekker.
Limoensap mengen met lichte sojasaus is ook lekker, evt wat ringetjes rode peper er door of koriander blad.
,,,,فلافل

Chan Nguyet

Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #31 Gepost op: 29 september 2008, 22:26:20 »
Heb van die leuke ronde blaadjes (16cm) rijstpapier in de toko gekocht. Maar ik krijg ze niet dicht! Ik wou ze vullen met seitangehakt, om dan te stomen. Daarvoor had ik de blaadjes eerst geweekt in lauw water. Plakken deden ze echter niet.

Iemand tips?

Hi Johan, Rijstpapier ga vanzelf plakken
Bekende Vietnamese lente loepia rol
_ rijstvel in warme water doorhalen, haal meteen uit en leg op het aparte  bord

- vul verse wortels -, komkomer -, witte kool reepjes, tauge, 2 paar blaadjes mint en dan gebakken vegetarische ham, de rijstpapier begin zacht te worden, rol tot een rol. Leg op zij die gaat vanzelf plakken, deze loempia eet je met soja saus ( mengel van citroen sap, soja saus, beetje gekookte water, suiker, verse gesnipper peper )
-  leg de rollen niet naast elkaar,  want ze gaan echt plakken of scheuren. zonder al die moeite



- Rijstpapier kun je stomen, gemengde groeten, champigons met veg. vlees of gemarineerde tahu reepjes even wokken met sojasaus, zout, peper en sesame olie, even afkoelen en vul die in 2 natte rijstpapieren tot een rol en leg die op een bord ( even olie van tevoren smeren ) zodat makkelijk om uit te halen. stoom die gaar in 10 min

Hier is mijn vegetarische blog in Vietnamese

http://blog.360.yahoo.com/blog-pPy8FHkyc6cseKN42y6D64VUf3n4?bid=382&yy=2008&mm=2


zie de eerste foto gestoomde rijstpapier met vegetarische groeten, met zoetzure chili sauce, zoetzure verse lotus schrijfjes en mint

Gemarineerde tahu reepjes

-Om tahu extra smaak geven, marineer gebakken tahu reepjes met olie, zout, fijngehaakte gember en - prei,  sojasaus, peper een paar uur van te voren

Eetsmakkelijk




« Laatst bewerkt op: 29 september 2008, 22:37:23 door Chan Nguyet »