Uhhh, nooit zelf gemaakt. Er gaat in: verse munt, witte rum, rietsuiker, citroen/limoensap, sodawater en ijs.
Maar de verhoudingen weet ik niet.
Na even Google-en dit gevonden:
Recept
3,5 cl rum, een halve theelepel (riet-) suiker, een halve limoen, mineraalwater, muntblaadjes en een paar ijsblokjes. Meng de suiker met een beetje mineraalwater in een glas. Snij de limoen in tweeën en knijp het sap van een halve limoen uit in het glas. Voeg een paar muntblaadjes toe, stamp de steeltjes van de blaadjes met een houten stamper fijn zonder de blaadjes zelf te beschadigen. Vul vervolgens het glas met ijsblokjes, rum en mineraalwater en roer het geheel goed om. Serveer de cocktail met een rietje en een paar muntblaadjes.
Experimenteren
Toch zult u merken, dat geen mojito op Cuba gelijk van smaak is en dat sommige beduidend lekkerder zijn dan andere. Het kan dus lonen om te experimenteren met de ingrediënten en de hoeveelheden daarvan.
Ikzelf vind het vooral lekker als het glas minstens voor de helft met munt is gevuld.