Jij hebt de pech dat je sneller bloedarmoede hebt dan een ander, want een vegetarier heeft niet meer (of minder) kans op bloedarmoede dan een vleeseter.
In melk en de meeste zuivelproducten zit bijna geen ijzer, dus waar je dietiste dat vandaan haalt is me een raadsel. Bovendien wordt ijzer uit zuivelproducten slechter opgenomen door de melkeiwitten.
Eet bij iedere maaltijd een sinaasappel, kiwi of een glas vruchtensap met veel vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam nml. om ijzer beter op te nemen.
In sommige groenten zit veel ijzer, zoals in raapstelen, snijbiet, courgette, postelein, andijvie.
Tomatenpuree bevat ook zeer veel ijzer, net als tomatensaus. Doe het op brood of door de pasta of de rijst, lekker simpel!
In appelstroop zit ook veel ijzer.
Aan de vleesvervangers van iig Tivall wordt ijzer toegevoegd.
In eieren zit ook veek ijzer.
Je kunt het jezelf ook heel makkelijk maken door een multivitamine te nemen met een flinke dosis ijzer erin (ik weet niet hoe oud je bent, maar je zult ong. 10-15 miligram ijzer per dag nodig hebben), of een ijzertabletje.
Daarnaast is er nog Roosvicee Ferro, gewoon te verkrijgen in de supermarkt. Een eetlepel is goed voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer.
Succes!