Vegatopia Forum

Rabarber

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #40 Gepost op: 13 juni 2007, 20:28:54 »
mijn moeder maakt altijd hele lekkere rabarber. Ik wist dat ze er flink wat suiker en kaneel bij deed om het op smaak te brengen, maar laatst zag ik dus hoeveel suiker ze er in doet, het is echt gigantisch veel! Dus denk ik dat rabarber vrij zuur blijft mits je er dus veel suiker bij doet.

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #41 Gepost op: 13 juni 2007, 20:31:36 »
Tenzij dan i.p.v. mits.

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #42 Gepost op: 13 juni 2007, 20:31:51 »
ook een beetje bindmiddel gebruiken denk ik om het wat minder pruttig te maken

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #43 Gepost op: 13 juni 2007, 20:34:32 »
Er hoeft niet zoveel suiker in. De zure smaak kan deels worden geneutraliseerd door er wat krijt of opgeklopt eiwit door te roeren.
« Laatst bewerkt op: 13 juni 2007, 20:34:47 door Dot »
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline Lona

  • ****
  • 812
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #44 Gepost op: 13 juni 2007, 21:16:27 »
ik hou juist van die vrij zure smaak.
Vanille en rabarber is een goede combinatie, zo kun je ook rabarber-vanille jam maken ;D of rabarber-aardbei jam.
Ook erg lekker: rabarbersiroop, alleen is het me nooit zelf goed gelukt dat te maken.
"It does not do to dwell on dreams and forget to live". Dumbledore. :witch2:

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #45 Gepost op: 13 juni 2007, 21:35:00 »
Ik vind dat zurige ook lekker. Ik eet rabarber vaak met wat advocaat en slagroom.  :yummie:
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #46 Gepost op: 13 juni 2007, 21:37:35 »
Jakkes, Dot!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Rabarber
« Reactie #47 Gepost op: 13 juni 2007, 21:37:58 »
Rabarber (en dan echte rooie, en niet van die gele uit zo'n potje) met yoghurt!
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #48 Gepost op: 13 juni 2007, 21:38:24 »
Wat nou jakkes?!

Ik wist niet eens dat je rabarber in pot kon krijgen.
« Laatst bewerkt op: 13 juni 2007, 21:39:30 door Dot »
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #49 Gepost op: 13 juni 2007, 21:41:16 »
Wat nou jakkes?!
Ja wat nou wat nou jakkes?! ;)

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #50 Gepost op: 13 juni 2007, 21:44:30 »
Stommerd.  :P
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #51 Gepost op: 13 juni 2007, 21:45:48 »
 :-*

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #52 Gepost op: 13 juni 2007, 21:50:24 »
Daar kom je goed mee weg. ;)
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #53 Gepost op: 13 juni 2007, 21:52:37 »
En nu weer on-topic: Wat Christiaan zegt. :yes:

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Rabarber
« Reactie #54 Gepost op: 13 juni 2007, 22:01:24 »
Het lijkt mij ook niks met vanillekwark, maar ik hou dan ook niet van vanillekwark. Rabarber met sinaasappel is een goede combi.

Ik at het weleens met vanilleyofu, vond dat wel lekker eigenlijk.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #55 Gepost op: 14 juni 2007, 14:10:00 »
Ik heb er weer van mijn broer gekregen, ga hem klaarmaken en invriezen in kleine porties om bij de aardbeienconfituur te doen.

Gwennepen

Re:Rabarber
« Reactie #56 Gepost op: 14 juni 2007, 14:19:03 »
Ik vind rabarbermoes trouwens ook lekker op pannenkoeken.

mjets

Re:Rabarber
« Reactie #57 Gepost op: 20 juni 2007, 17:34:09 »
Aardbeien! Van die dikke sappige zoete Hollandse arebeien.
Op t laatst bak aarbeien erbij meekoken en zoeten met ahornsiroop, beetje binden... HMMM... Gewoon bak op schoot en lepelen maar!
Moederstuintip (die van mijn moeder, ik heb geen tuin :'() je moet de rooie stelen hebben, niet die dunne miezerige groene varianten....). En als je de draden te lang vind, kleinere stukjes snijden (2cm ofzo?)
« Laatst bewerkt op: 20 juni 2007, 17:38:35 door mjets »

Offline Agnesje

  • ***
  • 278
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #58 Gepost op: 20 juni 2007, 20:20:47 »
Rabarber is juist harstikke lekker, met niet te veel suiker, want hoe zuurder hoe lekkerder vindt ik bijna... ik vind dat slierterige enzo juist ook lekker. ja een echte rabarbergek dus. het kan vlg. mij wel aan het seizoen liggen en aan de kwaliteit rabarber, de ene is wat draderiger dan de ander, en dat is op zich wel zonde anders moet je de helft wegmieteren bij het schoonmaken.

Offline renske

  • ****
  • 809
  • Geslacht: Vrouw
    • Zoetekauwen
Re:Rabarber
« Reactie #59 Gepost op: 20 juni 2007, 22:18:22 »
Pfoe wat heb ik nu een trek in rabarber na het lezen van deze draad. Heel lang geleden dat ik dat at.. Gauw ns maken. Wij aten het niet met vanillevla, maar met yoghurt, lekker!