Vegatopia Forum

Rabarber

0 leden en 8 gasten bekijken dit topic.

nikita1979

Re:Rabarber
« Reactie #20 Gepost op: 30 mei 2005, 23:34:09 »
hier een rababer site...

http://www.rabarber.nl/nl/index.html

nikita1979

Re:Rabarber
« Reactie #21 Gepost op: 30 mei 2005, 23:35:21 »
Recept:
Het blad verwijderen en de rest in stukken van 5 cm. snijden. Wassen en opzetten met aanhangend vocht. Circa 10 à 15 minuten zachtjes laten koken. Losroeren, en suikers naar smaak toevoegen. Eventueel ook enkele druppels citroensap.

Suggestie: Rozijnen meekoken of andere fruitsoorten

Rabarber is lekker bij de warme maaltijd, op de boterham, in de yoghurt, als vlaaivulling of bij toetjes, bijvoorbeeld vanille-ijs met rabarber en slagroom, bij frites ter vervanging van mayonaise goed voor de lijn, voor het maken van wijn

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #22 Gepost op: 30 mei 2005, 23:51:45 »
mijn moeder gooide er altijd maagzout bij. Een vriendin vond dat bakpoeder ook zou kunnen. Het maakt het in ieder geval minder zuur.
Ik vond dat vroeger prachtig dat rozige schuim.
Zo.

Offline Anne

Re:Rabarber
« Reactie #23 Gepost op: 31 mei 2005, 15:52:04 »
ook erg goed: rabarber-aardbeimoes
driekwart rabarber, eenkwart aardbeien, weinig water en een paar scheppen suiker, koken tot moes.
erg lekker door de yoghurt ofzo, en ws ook waar je normaal appelmoes over doet.

Leintje

Re:Rabarber
« Reactie #24 Gepost op: 31 mei 2005, 19:29:58 »
Rabarber, mjammie.

Kaneel meekoken (of bakken, of wat dan ook ;) )maakt het ook minder zuur en dan kan je er dus minder suiker doorheen doen en is het nog meer puur natuur!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Rabarber
« Reactie #25 Gepost op: 31 mei 2005, 23:16:45 »
Rabarber, mjammie.

Kaneel meekoken (of bakken, of wat dan ook ;) )maakt het ook minder zuur en dan kan je er dus minder suiker doorheen doen en is het nog meer puur natuur!

Als je met puur natuur bedoelt dat je alleen rabarber proeft lijkt dat me onzin, je verbloemt de zurigheid, of dat nou met suiker of met kaneel is...
This is between me and the vegetable!

Offline ingeping

  • ***
  • 143
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #26 Gepost op: 01 juni 2005, 07:54:35 »
rabarber in kleine stukken, met aanhangend water en een hand rozijnen koken. Af laten koelen en dan een pakje vanillepudding er door roeren. Paar uur in de koelkast. Hier eten we het altijd als toetje

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #27 Gepost op: 16 juni 2005, 11:55:07 »
Ik heb gisteren bij mijn broer een flinke portie rabarber meegekregen, maar heb nu effe niet veel tijd. Hoe lang kan je rabarber bewaren in de frigo, kan je het ook invriezen en hoe? Ik wil wel in het WE rabarber-kruimeltaart of rabarber-crumble maken. Misschien maak ik confituur.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rabarber
« Reactie #28 Gepost op: 16 juni 2005, 12:43:52 »
Je kunt het het beste klaarmaken en dan kan je het 12 maanden in de vriezer bewaren.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Rabarber
« Reactie #29 Gepost op: 13 juni 2007, 11:59:06 »
Ik vind rabarber best okee, alleen wordt het met koken bij mij vaak niet zo lekker. Nu zit ik te zinnen op een kwarktaart meets tarte tatin, met vanillekwark en rabarber... klinkt best lekker, niet?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Rabarber
« Reactie #30 Gepost op: 13 juni 2007, 13:12:13 »
Jazeker :yummie:
This is between me and the vegetable!

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #31 Gepost op: 13 juni 2007, 15:07:18 »
Ik vind rabarber best okee, alleen wordt het met koken bij mij vaak niet zo lekker. Nu zit ik te zinnen op een kwarktaart meets tarte tatin, met vanillekwark en rabarber... klinkt best lekker, niet?
:-X

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Rabarber
« Reactie #32 Gepost op: 13 juni 2007, 15:20:51 »
Lust je geen rabarber of vind je het vies klinken?

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #33 Gepost op: 13 juni 2007, 15:47:20 »
Het laatste.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Rabarber
« Reactie #34 Gepost op: 13 juni 2007, 16:18:49 »
Rabarbær!
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #35 Gepost op: 13 juni 2007, 16:25:33 »
 :heehee: Weer zo'n woordkunstenær.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Rabarber
« Reactie #36 Gepost op: 13 juni 2007, 19:02:43 »
Het lijkt mij ook niks met vanillekwark, maar ik hou dan ook niet van vanillekwark. Rabarber met sinaasappel is een goede combi.
,,,,فلافل

Harry

Re:Rabarber
« Reactie #37 Gepost op: 13 juni 2007, 19:04:11 »
Wij aten het vroeger met vanillevla.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Rabarber
« Reactie #38 Gepost op: 13 juni 2007, 19:04:30 »
Brr
,,,,فلافل

Gwennepen

Re:Rabarber
« Reactie #39 Gepost op: 13 juni 2007, 19:24:01 »
Rabarber en dan yoghurt en dan creusli erop. :yummie: