Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 12 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #4620 Gepost op: 10 mei 2013, 17:19:42 »
Als ze op de grillpan zijn geweest en dan balsamicoazijn erover, dat is ook lekker.
dat gaat het worden, en dan door de saliepasta, met een veldsla-slaatje en tomaatjes uit de oven.

Lekker, saliepasta.
,,,,فلافل

Re: Kookvragen
« Reactie #4621 Gepost op: 12 mei 2013, 18:58:14 »
Weet iemand wat voor een soort broodachtig iets hier rechts op de foto ligt?


Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re: Kookvragen
« Reactie #4622 Gepost op: 12 mei 2013, 19:04:23 »
Het lijkt op naanbrood of gewoon een tortilla uit de oven op heteluchtstand.
Groetjes, Antje

Re: Kookvragen
« Reactie #4623 Gepost op: 12 mei 2013, 19:52:18 »
Matzes?
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4624 Gepost op: 12 mei 2013, 20:18:29 »
Ik zat nog te denken aan lavash, maar aangezien dit gerecht Thais aandoet, is het brood misschien ook een flatbread uit die keuken?

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4625 Gepost op: 12 mei 2013, 22:37:50 »
lijkt op flatbread..
Za Zemiata!

Re: Kookvragen
« Reactie #4626 Gepost op: 13 mei 2013, 12:34:49 »
Het lijkt heel veel op een heel plat Italiaans cracker-achtig brood dat ik wel eens gegeten heb. Volgens mij zag ik ze pas ook bij AH, onder in het schap bij de Italiaanse producten. Geen idee hoe dat spul heet. Zal er eens op letten als ik weer bij AH ben.
Kom eens kijken op Vegetus.nl

Re: Kookvragen
« Reactie #4627 Gepost op: 15 mei 2013, 11:51:36 »
Gevonden! De crackers die ik ken en er zo uitzien heten ciappe. Hier een recept: http://www.weekendbakery.com/posts/making-ciappe-italian-olive-oil-crackers-with-rosemary/
Kom eens kijken op Vegetus.nl

Re: Kookvragen
« Reactie #4628 Gepost op: 15 mei 2013, 18:35:16 »
Wow, bedankt! :)

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4629 Gepost op: 27 mei 2013, 06:25:39 »
Is het normaal dat mijn frituurolie troebel werd nadat ik zoete-aardappel-frieten gebakken had? Ik had de indruk dat ze droger zijn dan gewone frieten, er kwam ook geen zetmeel of sap vrij bij het snijden, dus daar kan het niet aan liggen)

En iemand een idee hoe ik de Italian marinade die ze in het volgende recept gebruiken zelf kan maken?
BBQ portobello sandwich
« Laatst bewerkt op: 27 mei 2013, 06:28:03 door Joske »

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4630 Gepost op: 27 mei 2013, 08:16:10 »
Ik maak mijn zoete aardappelfrietjes eigenlijk altijd in de oven, en dat gaat prima. Frituren heb ik nog nooit geprobeerd, dus geen idee of dat normaal is.
De italiaanse dressing, dat lijkt een soort marinade te moeten zijn voor de portobello's, als ik goed lees. Misschien gewoon wat olie mengen met knoflook en italiaanse kruiden of pesto?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #4631 Gepost op: 27 mei 2013, 10:16:16 »
Kan het liggen aan het suikergehalte van de aardappels?
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4632 Gepost op: 01 juni 2013, 22:37:11 »
Zijn hier wijnsnobs die een menu-suggestie hebben bij een jonge pinot noir uit de Bourgogne?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #4633 Gepost op: 02 juni 2013, 12:19:52 »
Zijn hier wijnsnobs die een menu-suggestie hebben bij een jonge pinot noir uit de Bourgogne?

Ik heb het via Twitter even aan Harold Hamersma gevraagd, maar ik weet niet of hij reageert, hij is al een paar dagen niet op zijn Twitteraccount geweest.
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4634 Gepost op: 02 juni 2013, 13:02:29 »
Zijn hier wijnsnobs die een menu-suggestie hebben bij een jonge pinot noir uit de Bourgogne?

Ik heb het via Twitter even aan Harold Hamersma gevraagd, maar ik weet niet of hij reageert, hij is al een paar dagen niet op zijn Twitteraccount geweest.

We hebben meerdere flessen liggen, dus ik ben benieuwd, ook op termijn.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #4635 Gepost op: 02 juni 2013, 21:59:44 »
Zijn hier wijnsnobs die een menu-suggestie hebben bij een jonge pinot noir uit de Bourgogne?

Ik heb het via Twitter even aan Harold Hamersma gevraagd, maar ik weet niet of hij reageert, hij is al een paar dagen niet op zijn Twitteraccount geweest.

We hebben meerdere flessen liggen, dus ik ben benieuwd, ook op termijn.

Harold Hamersma zegt: 'Niet zozeer gerecht maar wel ingrediënten: aubergine, vega-lasagne, risotto met paddenstoel. roergebakken tuinbonen, brie'

Volgens mij zitten daar ingrediënten waar jij wel wat mee kunt  :)
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4636 Gepost op: 03 juni 2013, 15:04:24 »
Zijn hier wijnsnobs die een menu-suggestie hebben bij een jonge pinot noir uit de Bourgogne?

Ik heb het via Twitter even aan Harold Hamersma gevraagd, maar ik weet niet of hij reageert, hij is al een paar dagen niet op zijn Twitteraccount geweest.

We hebben meerdere flessen liggen, dus ik ben benieuwd, ook op termijn.

Harold Hamersma zegt: 'Niet zozeer gerecht maar wel ingrediënten: aubergine, vega-lasagne, risotto met paddenstoel. roergebakken tuinbonen, brie'

Volgens mij zitten daar ingrediënten waar jij wel wat mee kunt  :)

Zeker, dank je!
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #4637 Gepost op: 03 juni 2013, 18:03:46 »
Weet iemand wat voor een soort broodachtig iets hier rechts op de foto ligt?



Die ken ik als Lingue.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4638 Gepost op: 04 juni 2013, 14:01:06 »
Hoelang blijven chipotles in adobo saus goed? Ik heb ze na openen meteen in een afsluitbaar plastic bakje gedaan....

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #4639 Gepost op: 04 juni 2013, 15:24:39 »
Hoelang blijven chipotles in adobo saus goed? Ik heb ze na openen meteen in een afsluitbaar plastic bakje gedaan....

In de koelkast bij mij toch wel een paar maanden, ik bewaar ze in een glazen pot, weet niet of dat uitmaakt maar lijkt me niet.
Bij Chin's lijken ze wel veranderd: voorheen heel en zonder ui, nu lijken ze in stukjes met ui.
,,,,فلافل