Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 11 gasten bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4500 Gepost op: 16 januari 2013, 18:34:13 »
Ik heb zo'n blok voorgefrituurde tahoe liggen. Kan dat gewoon mee in een roerbak, of moet ik daar iets bijzonders mee doen (of laten)?
This is between me and the vegetable!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.570
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #4501 Gepost op: 16 januari 2013, 18:45:23 »
Ik heb zo'n blok voorgefrituurde tahoe liggen. Kan dat gewoon mee in een roerbak, of moet ik daar iets bijzonders mee doen (of laten)?
Een blok voorgefrituurde tahoe? Blokjes voorgefrituurde tahoe kan ik me nog wat bij voorstellen, maar een blok...
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4502 Gepost op: 16 januari 2013, 19:06:35 »
Ja ja, er liggen hier waarlijk onvoorstelbare dingen in de winkels!
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4503 Gepost op: 16 januari 2013, 19:32:59 »
Het lijkt me lekker die te laten sudderen in een saus, een beetje zoetig en Japans, zoals die tofuzakjes, met mirin en sojasaus en een beetje rijstazijn en evt zelfs sake. Maar ik heb er geen ervaring mee.
« Laatst bewerkt op: 16 januari 2013, 19:54:35 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4504 Gepost op: 16 januari 2013, 20:05:37 »
Ik heb de stukjes omgeschept in de ketjapsaus, maar ik vond het niet geweldig, de tahoe smaakte vaag vissig...
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4505 Gepost op: 17 januari 2013, 09:20:07 »
Ik heb de stukjes omgeschept in de ketjapsaus, maar ik vond het niet geweldig, de tahoe smaakte vaag vissig...

Hm. Welke was het, kwam ie van Dun Yong?
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4506 Gepost op: 17 januari 2013, 10:15:54 »
Ja, volgens mij kwam 'ie van Dun Yong. Merkloos, in zo'n geseald plastic zakje.
This is between me and the vegetable!

Re: Kookvragen
« Reactie #4507 Gepost op: 20 januari 2013, 13:47:33 »
Ik ga morgen geroosterde kikkererwten maken volgens dit recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1400134/Geroosterde-kikkererwten.
Ik heb gedroogde kikkererwten. Nu is mijn vraag: hoe lang moet ik deze koken (na ongeveer 10 uur weken)? Op de verpakking staat anderhalf tot 2 uur, maar is dat niet veel te veel?

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #4508 Gepost op: 20 januari 2013, 14:39:55 »
Tot ze gaar zijn. Na een uurtje of zo even testen door er eentje te proeven. Pas als ze gaar zijn zout erbij.

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4509 Gepost op: 21 januari 2013, 09:56:06 »
Ik ga morgen geroosterde kikkererwten maken volgens dit recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1400134/Geroosterde-kikkererwten.
Ik heb gedroogde kikkererwten. Nu is mijn vraag: hoe lang moet ik deze koken (na ongeveer 10 uur weken)? Op de verpakking staat anderhalf tot 2 uur, maar is dat niet veel te veel?

Leuk recept, ga ik ook eens proberen binnenkort!

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4510 Gepost op: 21 januari 2013, 16:59:35 »
Sinds zaterdag heb ik trek in bietjes, door het recept in de Volkskrant. Maar waarmee kan ik karwij vervangen, een niet-schermbloemige? Steranijs is wat anijzig lijkt me?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4511 Gepost op: 21 januari 2013, 20:23:16 »
Sinds zaterdag heb ik trek in bietjes, door het recept in de Volkskrant. Maar waarmee kan ik karwij vervangen, een niet-schermbloemige? Steranijs is wat anijzig lijkt me?

Wat gaat er nog meer in (dat recept staat zo te zien niet online en ik heb het niet gezien), is het soep, een ovengerecht.. ?
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4512 Gepost op: 21 januari 2013, 20:28:00 »
Sinds zaterdag heb ik trek in bietjes, door het recept in de Volkskrant. Maar waarmee kan ik karwij vervangen, een niet-schermbloemige? Steranijs is wat anijzig lijkt me?

Wat gaat er nog meer in (dat recept staat zo te zien niet online en ik heb het niet gezien), is het soep, een ovengerecht.. ?
Ze roostert verschillende soorten bieten, maakt een geitenkaasbolletje (met gelatine en dat noemt ze vego, detail) en crumbles erover met karwijzaad. Ik kan de zaadjes ook weglaten, maar een beetje kruiden is vast wel lekker erbij?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4513 Gepost op: 21 januari 2013, 20:29:24 »
Als die crumbles een soort croutons zijn (of sowieso) lijkt oregano me ook lekker. Of tijm. Of komijn.
Anijs zou ik ook niet doen.
,,,,فلافل

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re: Kookvragen
« Reactie #4514 Gepost op: 21 januari 2013, 21:36:37 »
Ik heb het opzocht! In mijn kruidenboek staat karwijzaad/kummel subsituut 2 keer zoveel komijnzaad/djinten. Maar eigenlijk vind ik komijnzaad vaak heel snel heel sterk smaken, dus ik zou misschien toch iets anders kiezen. Venkel? Maanzaadjes?
Groetjes, Antje

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4515 Gepost op: 21 januari 2013, 21:49:12 »
Komijn zou logisch zijn, maar is helaas van die zelfde plantenfamilie. Tijm of Oregano wordt het dus.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4516 Gepost op: 22 januari 2013, 14:10:25 »
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4517 Gepost op: 22 januari 2013, 21:18:16 »
Komijn zou logisch zijn, maar is helaas van die zelfde plantenfamilie. Tijm of Oregano wordt het dus.

Citroenrasp lijkt me trouwens ook fijn.
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4518 Gepost op: 22 januari 2013, 22:12:37 »
Komijn zou logisch zijn, maar is helaas van die zelfde plantenfamilie. Tijm of Oregano wordt het dus.

Citroenrasp lijkt me trouwens ook fijn.
En dan naast of in plaats van groene kruiden?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #4519 Gepost op: 23 januari 2013, 20:27:25 »
Komijn zou logisch zijn, maar is helaas van die zelfde plantenfamilie. Tijm of Oregano wordt het dus.

Citroenrasp lijkt me trouwens ook fijn.
En dan naast of in plaats van groene kruiden?

Ik denk ipv, maar die tijm lijkt me net zo lekker hoor.
,,,,فلافل