Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 9 gasten bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4020 Gepost op: 13 september 2011, 12:58:43 »
En dat vind ik dan weer een onwijs leuk idee, koken met Gerda (of Sien) en Pino, dat vind ik ook wel een kok.
This is between me and the vegetable!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4021 Gepost op: 13 september 2011, 13:05:19 »
En dat vind ik dan weer een onwijs leuk idee, koken met Gerda (of Sien) en Pino, dat vind ik ook wel een kok.

Ik zal het eens doorspelen;).

Heeft Pino eigenlijk wel handen? Ja dus.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4022 Gepost op: 13 september 2011, 13:27:21 »
Ja, met lichtblauwe vingers.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #4023 Gepost op: 13 september 2011, 13:51:10 »
Ja, met lichtblauwe vingers.

Cool dan kan ie dus goed Indisch koken.
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4024 Gepost op: 13 september 2011, 14:06:33 »
 ;D

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #4025 Gepost op: 14 september 2011, 23:37:31 »
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4026 Gepost op: 15 september 2011, 00:43:06 »

Offline chinoiseries

  • ***
  • 247
  • Geslacht: Vrouw
    • Always cooking up something
Re: Kookvragen
« Reactie #4027 Gepost op: 18 september 2011, 18:07:21 »
Ik heb nog flink wat verse dadels over. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar misschien zijn er andere mogelijkheden?

Offline eno2

  • ****
  • 758
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #4028 Gepost op: 18 september 2011, 18:09:09 »
Op de eerste kookworkshop doceerde Bart dat een knoflookpers echt belachelijk is, en dat je 'm gelijk moet weggooien  ;D. Zijn manier: knoflook pletten door er met de platte kant van een koksmes op te slaan, dan kan je het velletje er heel makkelijk afhalen. Vervolgens met datzelfde mes het geplette knoflookteentje snel in hele kleine stukjes hakken.


Werkt prima!
Ik gebruik beide metodes.
Vanwege het peuren gaat versnipperen sneller
Eet wat best is voor de planeet.

Offline eno2

  • ****
  • 758
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #4029 Gepost op: 18 september 2011, 18:11:03 »
Ik heb nog flink wat verse dadels over. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar misschien zijn er andere mogelijkheden?

Pureren voor beleg (met andere ingredieënten)
Eet wat best is voor de planeet.

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #4030 Gepost op: 18 september 2011, 18:11:06 »
Ik heb nog flink wat verse dadels over. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar misschien zijn er andere mogelijkheden?

Mengen door brooddeeg en dan bakken. Dan worden de dadels heerlijk kleffig en zacht.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4031 Gepost op: 18 september 2011, 18:16:32 »
Sticky toffee cake.
This is between me and the vegetable!

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re: Kookvragen
« Reactie #4032 Gepost op: 18 september 2011, 19:29:49 »
Ik heb nog flink wat verse dadels over. Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar misschien zijn er andere mogelijkheden?
Dadels werken heel goed in energierepen, vind ik. Zo fijn mogelijk maken, gehakte nootjes, cacao en wat proteïnepoeder erdoor mengen en in de vriezer leggen. Dan heb je heerlijke energierepen, die je kan gebruiken tijdens het sporten.

Offline Temari

  • *****
  • 1.336
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4033 Gepost op: 18 september 2011, 23:19:29 »
door (havermout)koekjes gaan ze ook goed. of een prutje ervan voor in een cake/ in cakejes. En wat Aiko zegt, in brood zijn ze ook heel lekker!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4034 Gepost op: 18 september 2011, 23:28:03 »
Ik heb vanmiddag 1,2 kg schoongemaakte vlierbessen in de vriezer gedaan bij gebrek aan potjes/flessen. Die stomme glasbak ook  ;) De bedoeling was om daar samen met appels jam van te maken. Kan ik er nog meer leuks lekkers mee?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #4035 Gepost op: 18 september 2011, 23:50:36 »
Vlierbessensiroop maken.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #4036 Gepost op: 18 september 2011, 23:53:14 »
En likeur!

Offline chinoiseries

  • ***
  • 247
  • Geslacht: Vrouw
    • Always cooking up something
Re: Kookvragen
« Reactie #4037 Gepost op: 19 september 2011, 08:32:15 »
Wauw, had geen idee dat je er zoveel mee kon! Dat brood (of sticky coffee cake) ga ik zeker proberen!

Dadels werken heel goed in energierepen, vind ik. Zo fijn mogelijk maken, gehakte nootjes, cacao en wat proteïnepoeder erdoor mengen en in de vriezer leggen. Dan heb je heerlijke energierepen, die je kan gebruiken tijdens het sporten.

Geweldig idee! Maar hoe blijven ze aan elkaar plakken (pre-vriezer)?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #4038 Gepost op: 19 september 2011, 15:08:23 »
Koekje (of iemand anders die het ook weet), die appelmoes die jij maakt en bewaart in potten doe je daar veel suiker bij?
Want ik maak nu appelmoes in zonder suiker, en die moes gaat loeiheet in de potten en die trekken dan vacuuum, ik heb het nu een maand bewaard en dat gaat prima, maar ik wil ze eigenlijk een half jaar bewaren (en binnenkort dus nog flink wat appels in de boomgaard plukken), maar is het zonder suiker wel een half jaar houdbaar? Ik vind van wel maar ja. Of ik moet het na het maken van de moes meteen, maar ik heb maar 2 weckpotjes, gewone potjes schijnen te kunnen knappen als je ze weckt en ik vind wecken ook een gedoe zo zonder weckketel.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #4039 Gepost op: 19 september 2011, 15:12:55 »
Waarom zouden potjes knappen als je ze weckt?
Bacteriën gaan bij een graad of zestig wel dood, dus als je loeihete appelmoes in loeihete potten doet, moet dat op zich goed gaan. En wecken is al een stuk minder gedoe als je het koken noemt.

Wat ik doe: potten niet te vol doen (maar tot een centimeter onder de rand vullen), deksels erop, theedoek op de bodem van je wijdste pan, potten erin zetten, kokend water erbij, vuur aan tot je af en toe een bubbel hebt en dat een half uur zo houden. Met een dingentang de potjes uit het water vissen en op een theedoek staand laten afkoelen.
This is between me and the vegetable!