Een vraag over bonen van deze newbie hier:
Van de week heb ik adukibonen geweekt en gekookt. Door omstandigheden werd het weken ipv ca 10 uur zo'n 20 uur. De kooktijd werd hierdoor een stuk extra korter, dat had ik al wel onthouden ooit (hoewel ik het toch niet helemaal goed ingeschat had, dus het was alsnog snot
).
De vraagjes....
* Is langer weken en korter koken (minder gasverbruik oa) een optie ipv normaal weken en dan drie kwartier of langer koken? Of juist niet gezien die giftige stof in de bonen die je weg moet koken? Of verdwijnt die ook al door weken?
* En als dat idd een optie is; gooi je met lang weken niet alsnog veel goede stofjes weg, doordat die zo langzamerhand ook opgelost zijn in het water (mijn weekwater was bijvoorbeeld helemaal rood van die rode boontjes, en de bonen zelfs niet zo heel erg meer....).
Ze smaakten ook erg waterig, maar dat zal wel door het kapot koken komen. Wel zonde hoor, maar ik heb ze alsnog wel met smaak verorberd en verwerkt in iets anders lekkers.
Alvast bedankt voor bonentips!
groetjes,
Marjolein