Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 26 gasten bekijken dit topic.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3940 Gepost op: 28 juli 2011, 12:43:12 »
Nog harder dan wortel? Is het dan gewoon een kwestie van flink kracht zetten?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3941 Gepost op: 28 juli 2011, 12:47:56 »
Ik bedoel dat een stevige komkommer makkelijker is dan een slappe. Gelijkmatig kracht zetten is wel aan te raden.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3942 Gepost op: 28 juli 2011, 12:55:16 »
Slappe komkommer  :o
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3943 Gepost op: 28 juli 2011, 13:02:20 »
 :heehee:
Nog nooit van gehoord?

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3944 Gepost op: 28 juli 2011, 13:48:50 »
Ik heb sinds kort de Zyliss en dat is ook de enige ervaring die ik heb met mandolines. Deze heeft 3 standen, maar de dunste stand vind ik niet zo heel erg dun. Hij snijd uitstekend (wel met ribbeltjes, ik weet niet of dat bij al die dingen is) en er zit ook een beschermstuk bij.


Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #3945 Gepost op: 29 juli 2011, 20:29:56 »
Ik heb een rode koolrabi gekregen. Wat voor zomers zou daar mee kunnen dat je ook nog van het rood van de schil kan genieten?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #3946 Gepost op: 29 juli 2011, 21:26:06 »
Genieten van de schil wordt lastig, de schil moet er af.
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #3947 Gepost op: 29 juli 2011, 21:41:54 »
O.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #3948 Gepost op: 29 juli 2011, 21:44:13 »
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #3949 Gepost op: 29 juli 2011, 21:51:45 »
Ik heb niet zo'n fiducie in mijn paneerkwaliteiten, en dat bakken dat gaat vast helemaal mis. Ik denk dat ik een gratin ga proberen, later deze week.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #3950 Gepost op: 29 juli 2011, 22:06:30 »
oeh dat is ook erg lekker.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3951 Gepost op: 29 juli 2011, 22:11:07 »
Genieten van de schil wordt lastig, de schil moet er af.
Sterker nog, met koolrabi's word ik altijd erg verdrietig van mijn neiging zuinig te schillen. Niet te dun doen, da's vies draderig!
This is between me and the vegetable!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.569
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #3952 Gepost op: 30 juli 2011, 01:00:06 »
Ja, koolrabi moet je niet te zuinig schillen. En niet te grote koolrabi kopen, die zijn te draderig en te waterig. En voor de stuksprijs kan zelfs een Hollander zich een kleinere koolrabi veroorloven  ;D.
Dit is wel erg lekker http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/8826-winterse-woensdagen-de-lente-in-met-koolrabi
Je hoeft geen superpaneerder te zijn, hoor. Na het paneren een uurtje in de koelkast doet wonderen - en niet te snel omdraaien in de pan. En nóg lekkerder dan koolrabi is gepaneerde knolselderij (zelfde procédé).
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Kookvragen
« Reactie #3953 Gepost op: 30 juli 2011, 09:25:20 »
Ik paneer altijd dubbel trouwens, dat werkt ook erg goed. Hoewel mijn moeder echt opperpanneerder is, die kan het heeeel goed.
,,,,فلافل

Offline lennekevg

  • ***
  • 139
Re: Kookvragen
« Reactie #3954 Gepost op: 30 juli 2011, 09:44:14 »
Bedankt voor jullie ervaringen met mandolines, Koekje, Selly, Haantje en Hizikigrrrl!

Grappig dat een aantal van jullie die Benriner hebben, die vond ik er op het plaatje zo fragiel uit zien. Morgen maar eens naar Kookpunt, kijken wat ze daar hebben.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #3955 Gepost op: 30 juli 2011, 11:20:43 »
Ja, koolrabi moet je niet te zuinig schillen. En niet te grote koolrabi kopen, die zijn te draderig en te waterig. En voor de stuksprijs kan zelfs een Hollander zich een kleinere koolrabi veroorloven  ;D
Ik had gisteren anders een Noord-Hollander op MSN die ze wel erg duur vond. En ze is nog wel een yup ook.

Maar goed, het is een winters iets he, en momenteel zie ik de zwaluwen overal in grote getale rondschieten.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3956 Gepost op: 01 augustus 2011, 14:32:36 »
In de handleiding van mijn pastamachine staat, dat je het deeg 6 tot 8 keer door de wals moet halen - dubbel - vouwen - weer er doorheen- etc. En dan pas steeds dunner walsen.

Zou dat meerdere keren walsen dan uitmaken?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3957 Gepost op: 01 augustus 2011, 14:34:37 »
Ik heb geen pastamolen, maar ik gok erop dat het ergens te maken heeft met de structuur van het deeg. Wellicht iets met gluten.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3958 Gepost op: 01 augustus 2011, 14:48:02 »
In de handleiding van mijn pastamachine staat, dat je het deeg 6 tot 8 keer door de wals moet halen - dubbel - vouwen - weer er doorheen- etc. En dan pas steeds dunner walsen.

Zou dat meerdere keren walsen dan uitmaken?

ja dat maakt zeker uit, anders geen goed deeg. Probeer t maar dan merk je t idd vanzelf, te deeg wordt vanzelf soepel. Ohw ja laat je niet afschrikken dat het de eerste x zoveel werk is. De keer erna gaat het een stuk makkelijker en sneller
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #3959 Gepost op: 01 augustus 2011, 16:33:18 »
Het kan prima deeg zijn zonder dat je dat doet, maar dan moet je wel extreem goed kneden. Met een kneedmachine kan dat, maar is het nog steeds moeilijk. Dit is gewoon een manier het deeg mooi elastisch te krijgen.