Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 25 gasten bekijken dit topic.

Offline Eline

  • ***
  • 243
Re: Kookvragen
« Reactie #3600 Gepost op: 01 januari 2011, 22:18:53 »
Hmmmm kan het wel proberen, misschien vind ik het wel lekker (ook al ben ik gewoonlijk niet zo voor de combinatie hartig-fruit)  ;D

Sinaasappelsap met tomaten en koriander?  ???

Eh ja. Het is Mexicaanse salsa toch? Gaat prima hoor. Stukjes sinaasappel is trouwens ook erg lekker in de tomatensalsa.


Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #3601 Gepost op: 02 januari 2011, 14:43:27 »
Ik zou dan wel verse jus nemen, want de meeste uit het schap vind ik zelf een nare bittere nasmaak hebben. Je kan de salsa misschien uit laten lekken en dan weer opnieuw aanmaken met olie en citroen/limoen?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3602 Gepost op: 02 januari 2011, 14:59:07 »
Maar wordt zo'n cake als je er geen kleurstof in doet wel zo rood? Is dat niet iets wat mensen denken doordat er altijd kleurstof inzit? (Vergelijk het met vla: zo knalgeel als dat uit een pak komt, krijg je het nooit als je het zelf maakt, maar ergens verwacht je dat wel van vla)


Dat begin ik me nu dus ook af te vragen. Als ik bij recepten kijk,`doen ze er idd allemaal kleurstof in.


Dus de volgende vraag is:
welk merk verkoopt rode kleurstof zonder beestjes, dus volledig chemisch?

Volgens mij kun je bij de meeste toko's wel rode kleurstof zonder beestjes krijgen. Ik heb zelf mijn kleurstof bij Thomas Green gehaald, zo'n Engelse winkel, en er staat op dat er 'artificial cochenille' in zit, ook wel E124 genoemd.

Offline Eline

  • ***
  • 243
Re: Kookvragen
« Reactie #3603 Gepost op: 02 januari 2011, 20:25:53 »
Ik zou dan wel verse jus nemen, want de meeste uit het schap vind ik zelf een nare bittere nasmaak hebben. Je kan de salsa misschien uit laten lekken en dan weer opnieuw aanmaken met olie en citroen/limoen?

Ik heb er nog meer tomaat aan toegevoegd vandaag en dat heeft geholpen  :).

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3604 Gepost op: 05 januari 2011, 15:55:30 »
Een rollade is van (gemarineerde) lappen vlees, met specerijen en kruiden ertussen en dan opgerold en bij elkaar gebonden met touw of een netje. Dat moet ook vega kunnen, maar hoe en waarvan?
Lappen seitan (moet je zelf kunnen maken)? Het oprollen en touw omheen en kruiden doen zie ik het probleem niet, waar wel de lappen. Of toch maar groente nemen?
Wie heeft er ideetjes of al recepten?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3605 Gepost op: 05 januari 2011, 16:03:38 »
Waarom wil je die vorm nadoen?
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3606 Gepost op: 05 januari 2011, 16:08:31 »
Ik vind het een mooie vorm, zo rond. Met een rollade trekken de smaken er ook anders in. Juist dat wil ik ook nabootsen. Gegrilde knapperige laag aan de buitenkant mag ook, maar hoeft niet perse.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3607 Gepost op: 05 januari 2011, 16:35:09 »
Ik zeg: nut roast. Maar dat is op driekwart van alle vragen mijn antwoord (en op de rest is het 'kaas' of 'nee')
This is between me and the vegetable!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3608 Gepost op: 05 januari 2011, 16:41:48 »
Ik had een keer een recept gevonden voor een veganistische rollade, dat was inderdaad met seitan aan de buitenkant. Ik heb geen idee of ik dat nog ergens kan vinden maar wil wel een poging doen. Heeft het haast?

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3609 Gepost op: 05 januari 2011, 17:18:07 »
Ik zeg: nut roast. Maar dat is op driekwart van alle vragen mijn antwoord (en op de rest is het 'kaas' of 'nee')
:schater2:
Iets als een nut roast zat ik zelf ook al aan te denken, maar dat is zeg maar een vega-gehaktbrood. Is net iets anders.

@M;
Lijkt me lekker! Het heeft echt geen haast hoor, leek me iets voor deze winter en die duurt nog wel even.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3610 Gepost op: 05 januari 2011, 17:36:03 »
Ik zeg: nut roast. Maar dat is op driekwart van alle vragen mijn antwoord (en op de rest is het 'kaas' of 'nee')
:schater2:
Iets als een nut roast zat ik zelf ook al aan te denken, maar dat is zeg maar een vega-gehaktbrood. Is net iets anders.
Och, is dat niet een kwestie van zo'n ronde broodvorm (hoe heet zo'n brood, zo'n casinobrood-maar-dan-rond?)
This is between me and the vegetable!

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3611 Gepost op: 05 januari 2011, 17:39:20 »
ik weet nog wel van vroeger dat ik rollade wel degelijk anders vond uitzien en qua structuur anders vond dan rollade hoor.

Helaas geen idee hoe t zou moeten dat dan weer niet.
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3612 Gepost op: 05 januari 2011, 17:40:20 »
Ah, je vond rollade heel anders dan rollade. Dan kun je net zo goed nut roast eten ;)
This is between me and the vegetable!

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3613 Gepost op: 05 januari 2011, 18:05:12 »
*** (yeah! vloek ingeslikt!! dag 1 is bijna voorbij zonder vloek  :cheer:)

ik bedoelde dat toen ik nog een vl33svreter was ik gehaktbrood en rollade anders van structuur vond.

en ik heb met de kerst nutroast gegeten, en zelfs mijn broertje, de verstokte vleeseter, vond t erg lekker.
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3614 Gepost op: 05 januari 2011, 18:39:53 »
Ja, bij ons thuis vinden ze het ook geweldig... Notengehakt noemt het hier. En zaterdag komt er familie en zijn we met een man of 11. Dus dat worden 2 porties in de oven, moet alleen nog denken wat er nog lekker bij is, niet zoveel zin in onion gravy. En geen extra oven voor de voor mij traditionele gratinpatatjes. Nog eens goed nadenken.
Maar ik ben wel trots dat mijn papy me voor een heleboel vleeseters een volledig vegetarisch menu wil laten maken  :D Mooi kookkunst-compliment.
En nog op voorhand een lekkere zelfgemaakte kaaskroket, en daar komen de kilo's weer aanvliegen  ;D

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #3615 Gepost op: 05 januari 2011, 18:49:32 »
O, jummie, kaaskroket!
Je kunt ook eens naar het kerstmenu voor 20 mensen kijken, daar zit ook nut roast in, met andere lekkere dingen. En dat kan allemaal qua ovens enzo.
This is between me and the vegetable!

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3616 Gepost op: 05 januari 2011, 19:05:11 »
Hmmmm, ik zoek meer iets hartigs voor erbij. Maar goed, het is pas zondag. Een lekkere pittige tomatenrodewijnsaus die al een hele dag heeft getrokken, of iets met bier erin gaat op dit moment door mijn hoofd. En misschien stoofgedroogde tomaatjes. En wat puree.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #3617 Gepost op: 05 januari 2011, 19:12:41 »
,,,,فلافل

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re: Kookvragen
« Reactie #3618 Gepost op: 06 januari 2011, 13:26:48 »
Dat heb ik wel eens gedaan, maar de cake wordt dan echt niet rood. In de meeste recepten gebruiken ze food coloring, maar ik wil het dus liever zonder dat maken.
Ik heb gedroogde goji bessen en als je die in de blender doet, krijg je knalrood poeder. Dat is echt superfel, dus misschien is dat bruikbaar om iets mee te kleuren. Ik weet alleen niet of je het proeft als je het ergens door doet (ik gebruik zelf alleen een heel kleine hoeveelheid, en dan proef je het niet, maar dan kleurt het ook nog niet rood).

Edit: Ik heb van de week iets gemaakt met een grote hoeveelheid erin, en als je zoveel gebruikt dat het echt rood wordt, smaakt het te sterk naar die muffe gedroogde bessengeur, dus dit werkt helaas niet.
« Laatst bewerkt op: 10 januari 2011, 15:01:21 door Fynnya »

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3619 Gepost op: 06 januari 2011, 16:57:45 »