Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 8 gasten bekijken dit topic.

Re: Kookvragen
« Reactie #3100 Gepost op: 16 maart 2010, 16:38:48 »
Dat zijn de kleinste, fijnste en lekkerste toch? Of zijn dat toch de petits pois?
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3101 Gepost op: 16 maart 2010, 16:39:04 »
Dat klinkt vast authentieker  ;)

Ik heb 3 doperwtensoufflérecepten gevonden; 1 van Ien en 2 uit de Allerhande. Mijn voorkeur is die van Ien, de 2e uit de Allerhande was die ene die ik jaren geleden eens heb gezien toen ik nog geen eigen keuken had.

http://www.iensrecepten.nl/recept/groenten/doperwten/doperwten-souffle
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=484582&collection=algemeen&rq=doperwten+souffle
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=241670&collection=algemeen&rq=doperwten+souffle

Overal waar diepvriesdoperwten staat, zou ik dan verse doperwten uit eigen tuin nemen. Wanneer oogst je die dingen? Mei ofzo?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Re: Kookvragen
« Reactie #3102 Gepost op: 16 maart 2010, 16:50:28 »
Dat klinkt vast authentieker  ;)

Ik betwijfel dat toch. Tesco heeft zowel garden peas als petits pois in het diepvriesassortiment. De petits pois zijn aanzienlijk duurder: €2.19/kg (of per halve kilo in geval van organic) vs €1.49/kg.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3103 Gepost op: 16 maart 2010, 16:55:30 »
Ik blijf erbij, verse doperwten hebben al de rest voor mij verpest  :(
Als kind stonden ze dicht bij een frambozenstruik, en de frambozen werden slecht, en de doperwtjes die konden moeilijk dik en groot worden, want ze werden opgesnoept door mij en m'n zus. ;D
Maar das niet erg, ze zijn toch het lekkerst als ze nog jong zijn.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3104 Gepost op: 16 maart 2010, 17:08:28 »
Maar dan gebruik je toch weer de verse in je soufflé? Lijkt me extra lekker.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re: Kookvragen
« Reactie #3105 Gepost op: 16 maart 2010, 20:40:53 »
Ja, dat is wel een raadsel, waarom noemen ze doperwten bij de Albert Heijn tuinerwten?

En waarom noemen ze aalbessen rode bessen?
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Jippia

Re: Kookvragen
« Reactie #3106 Gepost op: 20 maart 2010, 22:57:06 »
Rode aalbessen zou beter zijn, want je hebt ook zwarte en witte aalbessen.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #3107 Gepost op: 21 maart 2010, 16:43:52 »
Maar dan gebruik je toch weer de verse in je soufflé? Lijkt me extra lekker.

Ja, das waar. Maar die staan pas binnen enkele maanden in de tuin  ;)
Het wordt dit weekend geen soufflé, want we zijn met teveel, maar het staat nog steeds hoog op mijn experimenteerlijstje  :)

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.687
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #3108 Gepost op: 24 maart 2010, 00:21:32 »
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3109 Gepost op: 24 maart 2010, 16:24:56 »
Hulde aan Nestlé!

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #3110 Gepost op: 24 maart 2010, 16:30:26 »
Interessant!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #3111 Gepost op: 24 maart 2010, 18:51:18 »
Ook al snaai ik toch zeker twee keer per week pijnboompitten (meestal Chinese), ik heb er echt nog nooit last van gehad ???
Sin chile, no tiene chiste!

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #3112 Gepost op: 25 maart 2010, 10:05:33 »
http://player.omroep.nl/?aflID=10083122&silverlight=tru

Vanaf 5 minuten: een huisgenoot van een vriend van mij (hoorde ik net). Bleek dat AH ze daarna wel uit het assortiment had gehaald zei hij.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #3113 Gepost op: 27 maart 2010, 15:02:05 »
Voor een verjaardag gaan we lekker uitgebreid lunchen. Nu heb ik een pak tramezinibrood (van dat luchtige Italiaanse witbrood) opgedoken en daar wil ik graag driehoekige lentebammetjes van maken. Heeft er iemand nog een leuke smaakcombinatie cq -sensatie hiervoor?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3114 Gepost op: 27 maart 2010, 15:32:12 »
Is het een al gebakken brood, of zo'n meelmix die met water etc moet aanlengen en kneden en dan bakken?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #3115 Gepost op: 27 maart 2010, 15:59:00 »
Kant en klaar meegenomen uit die Italiaanse super, ik zou het naar vinden als ik een verjaardagslunch verpest met mijn broodbakexperimenten haha.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #3116 Gepost op: 27 maart 2010, 16:10:40 »
Kant en klaar meegenomen uit die Italiaanse super, ik zou het naar vinden als ik een verjaardagslunch verpest met mijn broodbakexperimenten haha.

Hé, Annemieke en ik hadden het gisteren over die boterhammetjes, en hadden het over een komkommersalade (evt met tuinkers) en een wortelsalade. Wel de dag ervoor die salades klaarmaken zodat evt. vocht wegkan.
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #3117 Gepost op: 27 maart 2010, 16:20:48 »
Komkommer moet dan eerst gezout worden en dan uit laten lekken toch? Moet dat bij wortel ook eigenlijk?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #3118 Gepost op: 27 maart 2010, 16:22:12 »
Lijkt me niet echt nodig. Wortel bevat lang zoveel water niet als komkommer.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re: Kookvragen
« Reactie #3119 Gepost op: 27 maart 2010, 16:30:49 »
Ja, natuurlijk. Ik ben er even niet bij met mijn inspiratieloze hoofd ::)
Denk dat ik de wortel ga inleggen met rode paprika ofzo...
Sin chile, no tiene chiste!