wie heeft er een goed recept voor fou jong hai? De rode suas lijkt me iets met uitje, ketchup, gembersiroop en ketjap? Wat doen jullie door het eitje en welke verhoudingen?
Vorig jaar heb ik een workshop Thais koken gevolgd en hiervan heb ik het recept voor Phad priow waan pak. Een soort zoet-zure saus. Erg lekker. Misschien heb jij er wat aan?
Phad priow waan pak
Ingredienten:
1 eetlepel soyaolie
50 ml hete groentenbouillon
150 gram tahoe
1 ring/plak ananas (vers of uit blik)
Stuk komkommer (ca 5 cm)
Halve tomaat
Halve ui
Kwart paprika
1 ½ eetlepel tomatenketchup
Snufje zout
1 ½ eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel tapiocameel in water
Bereiding:
Snijd de tofu in plakjes van 1,5 cm en frituur deze in de olie. Laten uitlekken. Snijd de ui grof, de komkommer in reepjes, de tomaat in partjes en de ananas in stukjes. Doe olie in de pan, wanneer olie een beetje heet is de komkommer, paprika, tahoe en ui toevoegen en even roerbakken. Doe vervolgens ketchup, suiker, citroen en zout er bij, door gaan met roerbakken tot de groenten net beetgaar zijn. Voeg tenslotte tomaat en ananas toe. Tenslotte het tapioacameel toevoegen, verder roerbakken tot alles warm en de saus een beetje dik is. Vuur uitzetten.