Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 18 gasten bekijken dit topic.

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re: Kookvragen
« Reactie #2900 Gepost op: 18 november 2009, 20:28:22 »
In hoeverre is kunstmatig kipsmaakstof wel of geen kip? Is het net zoiets als Hamka's waar ook geen ham inzit?
Ik heb net bij de tropische turk een zakje indo-mie in de smaak chicken-tikka gehaald. Het enige dubieuze is dat kiparoma. Er staat geen E-nr bij.

Hamka's zijn niet-vega, toch? (Door het hamsmaakje dat idd van dubieuze afkomst is). Of ben ik nu in de war?
Ik eet ze in elk geval niet omdat ik altijd denk dat er beest in verwerkt zit.
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2901 Gepost op: 18 november 2009, 21:00:38 »
Zie hier.
Niet vega dus. Helaas.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2902 Gepost op: 18 november 2009, 21:22:07 »
Ja, niet vega, maar er zit geen ham in, wat je door de naam dus wel zou verwachten.
Aangezien indo-mie van Indonesisch fabrikaat is, verwacht ik in dat kiparoma zeker geen varkensvlees en rund kan ook nog wel eens moeilijk wezen.
Jammer dat ze het E-nr verder niet gespecificeerd hebben.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2903 Gepost op: 18 november 2009, 21:44:05 »
Maar is het van belang of het kip, ham of varkensvlees is? Ik eet geen van allen.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2904 Gepost op: 18 november 2009, 23:07:24 »
Mijn redenering was dat er in Hamka's geen varken zit, dan in het kiparoma mss geen kip. Varken zal er sowieso niet inzitten, en rund wellicht ook niet (ik ga er van uit dat ze ook exporteren naar India, om maar even iets te noemen). De kans dat het helemaal vega is, wordt daarmee groter.

Of moet ik niet te diep nadenken over dat soort dingen en er gewoon vanuit dat iets niet vega is als er geen vega-stempel oid opstaat?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2905 Gepost op: 18 november 2009, 23:21:14 »
Dan kan je niks eten denk ik, er zijn volgens mij legio vega producten zonder stempel.
Maar is kiparoma dan niet van een kip? Ja dat vroeg Cali ook al maar ik heb het antwoord gemist.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2906 Gepost op: 18 november 2009, 23:37:58 »
Dat hoeft dus niet, want het hamaroma in Hamka's is ook zonder ham.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #2907 Gepost op: 19 november 2009, 01:04:01 »
In mijn groententas zitten schorseneren en kliswortel. Is kliswortel de dikke of de dunne?
Supercalifragilisticexpialidocious!

Re: Kookvragen
« Reactie #2908 Gepost op: 19 november 2009, 01:08:33 »
Op google zien schorseneren er wat dikker en wat donkerder uit dan kliswortel.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Aiko

Re: Kookvragen
« Reactie #2909 Gepost op: 19 november 2009, 01:09:10 »
In mijn groententas zitten schorseneren en kliswortel. Is kliswortel de dikke of de dunne?

Schorseneren zijn lang, bruinig en dun.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #2910 Gepost op: 19 november 2009, 01:13:48 »
In mijn groententas zitten schorseneren en kliswortel. Is kliswortel de dikke of de dunne?

Schorseneren zijn lang, bruinig en dun.
Kliswortels ook.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #2911 Gepost op: 19 november 2009, 01:15:56 »
Op google zien schorseneren er wat dikker en wat donkerder uit dan kliswortel.
Hmm, maar in de natuurwinkel zeiden ze dat de dikke mogelijk de kliswortel was. Maar ze wisten het niet heel zeker, en de eerste twee mensen wisten het sowieso niet. (Ik was heel teleurgesteld toen ik in mijn groententas keek, en alleen schorseneren zag en niet de aangekondige kliswortel.) Ik vind het echt stom dat ze allebei in mijn groententas, en allebei los en zanderig enzo.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #2912 Gepost op: 19 november 2009, 01:19:47 »
Ik kan trouwens alleen maar stomme kliswortelrecepten vinden, dus ik denk dat ik op zoek ga naar een cool schorsenerenrecept, maar ik vind het wel leuk om te weten wat ik eet.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #2913 Gepost op: 19 november 2009, 23:15:30 »
Ik kan trouwens alleen maar stomme kliswortelrecepten vinden, dus ik denk dat ik op zoek ga naar een cool schorsenerenrecept, maar ik vind het wel leuk om te weten wat ik eet.

Lekker, keukenmeidenverdriet! Geweldige naam voor schorseneren. Of armeluis-asperges. Ik heb er ooit een soort hartige taart meegemaakt, maar er zijn echt superveel lekkere recepten voor te vinden.
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2914 Gepost op: 20 november 2009, 20:24:04 »
Ik zou zeggen dat de dunnere de schorseneren zijn.
,,,,فلافل

Re: Kookvragen
« Reactie #2915 Gepost op: 22 november 2009, 21:12:37 »
on onze groentetas zaten deze week ook schorseneren, de vitatas. Ik weet niet wat er mee was, ze zagen er al houterig uit en na het koken waren ze helemaal grijzig en supervies. Balen want schorseneren zijn juist zo lekker (gewoon als groente bij de pasta). Hebben meer mensen deze ervaring met de schorseneren van Vitatas?

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #2916 Gepost op: 26 november 2009, 15:06:30 »
Voor mijn surprise moet ik een tulbandcake opleuken met glazuur. Welke soort is daar het beste voor geschikt, wordt dus hard? En..hoe maak ik dat?
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Re: Kookvragen
« Reactie #2917 Gepost op: 26 november 2009, 15:11:55 »
Moet het resultaat eetbaar zijn? ;D
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re: Kookvragen
« Reactie #2918 Gepost op: 26 november 2009, 15:17:47 »
Yep. Ik maak een deels eetbaar bruidje ;)
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2919 Gepost op: 26 november 2009, 16:43:27 »
Yep. Ik maak een deels eetbaar bruidje ;)
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!