Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 11 gasten bekijken dit topic.

Re: Kookvragen
« Reactie #2560 Gepost op: 28 juli 2009, 11:53:38 »
Een bord?! Stadse fratsen! Gewoon zo uit het vuistje!

Vuistje? Dat noemen wij "met de 10 geboden eten".

Wat? Die ken ik nog niet. En Google levert ook maar een enkele treffer op. Zeker een zéér provinciale plaatselijke uitdrukking?
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2561 Gepost op: 28 juli 2009, 11:58:28 »
Een bord?! Stadse fratsen! Gewoon zo uit het vuistje!

Vuistje? Dat noemen wij "met de 10 geboden eten".

Wat? Die ken ik nog niet. En Google levert ook maar een enkele treffer op. Zeker een zéér provinciale plaatselijke uitdrukking?

Vast ;) Ik hoorde het een keer en vond het zo grappig, daarom heb ik het onthouden.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2562 Gepost op: 28 juli 2009, 12:27:34 »
Maar betekent dat niet 'aan een stenen tafel eten'?
This is between me and the vegetable!

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2563 Gepost op: 28 juli 2009, 12:49:01 »
Maar betekent dat niet 'aan een stenen tafel eten'?

Wat is dat nu weer?


Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2564 Gepost op: 28 juli 2009, 12:59:15 »
Omdat de 10 geboden in stenen tafelen zijn gehakt?

Edit: maar die van LL is leuker

Re: Kookvragen
« Reactie #2565 Gepost op: 28 juli 2009, 13:44:04 »
Maar betekent dat niet 'aan een stenen tafel eten'?

Da's niet meer uit de provincie, maar helemaal uit de Achterhoek!
« Laatst bewerkt op: 28 juli 2009, 13:47:32 door T@co ñ@ñ@ »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2566 Gepost op: 28 juli 2009, 14:29:42 »
Drents, toch? Of hebben ze daar alleen stenen bedden?
This is between me and the vegetable!

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2567 Gepost op: 28 juli 2009, 15:17:50 »
Geen idee. Wel bruine bonen.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2568 Gepost op: 28 juli 2009, 15:31:00 »
 ;D

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2569 Gepost op: 28 juli 2009, 17:11:02 »
Ik heb op het ogenblik steeds andere sambal, sinds de Koningsvogel veggie sambals nog maar lastig te krijgen zijn (niet dat ik daarvoor alleen Koningsvogel had, toen was ik ook al een sambalzwerver, maar minder dan nu). Laatst hadden we iets bio's, wel aardig, nu hebben we cheap ass sambal, vlug ff gecheckt of het Improba was, nee dus, maar Flower Brand, die is zoutig en niet verkeerd. Heb je nog een niet cheap-ass maar wel lekkere veggie sambal tip Maartje? Maar niet die van toko Joyce die vind ik te duur (ik vraag me eigenlijk af hoe duur ie dan wel niet was als ik em te duur vond want dat vind ik niet vlug. Misschien was t probleem eerder dat ik em niet zo bijzonder vond) Misschien moet ik weer eens langs bij die aardige mensen van Toko Ramee.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2570 Gepost op: 28 juli 2009, 17:32:48 »
Ik ga vanavond op al mijn potten sambal kijken (L spaart min of meer sambal) of ze vega zijn (want L niet).
This is between me and the vegetable!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2571 Gepost op: 28 juli 2009, 17:46:11 »
Ik heb die van Improba, maar ik heb ook drie andere soorten sambal in huis, en ook nog harissa. Mag het dan wel Maartje?

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2572 Gepost op: 28 juli 2009, 17:51:53 »
Ik heb alleen een hele grote pot oelek van de toko die al maanden met een restje op de bodem staat uit te drogen. Mag dat, o Sambalgoeroe?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2573 Gepost op: 28 juli 2009, 17:55:20 »
Ik heb alleen een hele grote pot oelek van de toko die al maanden met een restje op de bodem staat uit te drogen. Mag dat, o Sambalgoeroe?

Hey maar jij
a. woont in de provincie
b. laat je er op voorstaan dat je cheap ass eet.
,,,,فلافل

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2574 Gepost op: 28 juli 2009, 17:57:16 »
Ik gebruik geregeld gewone goedkope (jaja, Improba  ;D ) sambal als kooksambal, dan proef je niet zo dat hij eigenlijk niet lekker is. Ik heb ook nog andere sambals; Koningsvogel manis en badjak (idd niet vega) en Toko Lien badjak (vies!). Improba sambal oelek gebruik ik meestal als het niet lukt om een pepertje fijn te hakken.
Maar het kan dus best een goede uitbreiding op mn voorraad zijn om eens een tube harissa te halen bij de groenteturk.

Ik hoor graag welke goedkope sambal (anders dan Improba) ook vega is en smakelijker.
Ik kom ongeveer eens in de 2 tot 3 maanden bij toko Dun Yong, dus als ik hem daar dan kan halen, is dat ook te doen. Ik ben inmiddels wel een beetje bekend met de winkel en weet zo ongeveer waar de verschillende dingen staan. Er zitten hier ook allerlei Surinaamse/Hindoestaanse winkeltjes om de hoek, maar ik kom daar niet vaak en kan er niets vinden.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #2575 Gepost op: 28 juli 2009, 18:03:14 »
Ik heb alleen een hele grote pot oelek van de toko die al maanden met een restje op de bodem staat uit te drogen. Mag dat, o Sambalgoeroe?

Hey maar jij
a. woont in de provincie
Er zijn hier wel meer mensen die in Amsterdam-Noord of verder wonen.

Citaat
b. laat je er op voorstaan dat je cheap ass eet.
Dat is waar. Niet helemaal waar, want ik eet lekker cheapass. En ik gebruik sambal ook niet voor het koken. Eigenlijk alleen voor de boterhammen met pindakaas, komkommer (gabakken uitjes) en sambal. Eigenlijk is zoete sambal daar ook beter voor.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2576 Gepost op: 28 juli 2009, 18:12:06 »
Ik heb een tijdlang sambal door zo'n beetje al mijn eten gegooid en daar leende die Improba zich uitstekend voor. Zal ook wel niet goedgekeurd worden door de smaakpolitie ;)

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2577 Gepost op: 28 juli 2009, 18:28:39 »
Ik heb die van Improba, maar ik heb ook drie andere soorten sambal in huis, en ook nog harissa. Mag het dan wel Maartje?

Je mag alles in huis hebben, als je het maar niet opeet ;) met het licht aan
This is between me and the vegetable!

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.929
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2578 Gepost op: 05 augustus 2009, 19:43:30 »
Hoe bewaar je een aangesneden aubergine of courgette het beste?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2579 Gepost op: 05 augustus 2009, 20:21:15 »
Hoe bewaar je een aangesneden aubergine of courgette het beste?

Los in het groentenvak van je koelkast. Je bedoelt toch een halve? Of bedoel je al in kleine stukjes gesneden?
,,,,فلافل