Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 20 gasten bekijken dit topic.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2460 Gepost op: 15 juni 2009, 20:42:39 »
Ik ben er zelf niet geweest maar ik heb begrepen dat die nieuwe erg ruim is.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2461 Gepost op: 15 juni 2009, 21:23:42 »
Is die groter en uitgebreider dan die hier om de hoek (dapperbuurt) zit? Waterlooplein is niet direct op de route, want na de toko ga ik direct weer naar cs. Het is er altijd erg druk met toeristen en dat loopt moeilijk en onhandig.

Ja ruimer dan die bij dappermarkt, ze hebben er ook wel iets meer, wel leuk, maar ook weer niet dat je er perse heen moet. Maar op nieuwmarkt kun je ook makkelijk 1 halte de metro nemen en dan bij Waterlooplein er weer uit en dan op Waterlooplein weer een tram richting dapperbuurt.
« Laatst bewerkt op: 15 juni 2009, 21:25:15 door Selly »
,,,,فلافل

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2462 Gepost op: 18 juni 2009, 21:39:06 »
hoeveel gedroogde kikkererwten heb je nodig als je normaal 100 g gekookte gebruikt? is het gewicht ongeveer verdubbeld na koken?
Za Zemiata!

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.233
Re: Kookvragen
« Reactie #2463 Gepost op: 19 juni 2009, 00:38:38 »
hoeveel gedroogde kikkererwten heb je nodig als je normaal 100 g gekookte gebruikt? is het gewicht ongeveer verdubbeld na koken?

Met het weken verdubbelt het gewicht geloof ik ongeveer. Ik geloof dat het koken daarna niet zo gek veel meer uitmaakt.
Probeer eens wat je krijgt met 50 gram gedroogde; ik denk dat je ruim uitkomt.
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2464 Gepost op: 24 juni 2009, 06:16:10 »
Er komt een vriendin eten vandaag. Ze wil graag iets met tempeh. Weet iemand een lekker zomers recept met tempeh?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2465 Gepost op: 24 juni 2009, 12:32:38 »
Er komt een vriendin eten vandaag. Ze wil graag iets met tempeh. Weet iemand een lekker zomers recept met tempeh?

Gado gado met pittig gebakken tempeh? Of met tempeh in kokossaus. Iets Indonesisch dus?
,,,,فلافل

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2466 Gepost op: 24 juni 2009, 13:13:12 »
Er komt een vriendin eten vandaag. Ze wil graag iets met tempeh. Weet iemand een lekker zomers recept met tempeh?

Gado gado met pittig gebakken tempeh? Of met tempeh in kokossaus. Iets Indonesisch dus?

Ok, hoe doe ik dat?

(ja, gado gado weet ik wel, maar hoe krijg ik dat pittig gebakken? En tempeh in kokossaus?). Ik kook ook niet zo vaak met tempeh namelijk.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2467 Gepost op: 24 juni 2009, 14:22:15 »
Op Lekker Plantaardig vond ik een recept voor tjap tjoy met tempeh. Ga dat maar maken denk ik. Ben zo weinig thuis in het Indonesisch koken (eten kan ik heeel goed ;)) dat ik dat maar een keer voor het weekend overlaat.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2468 Gepost op: 24 juni 2009, 20:31:28 »
Hier nog twee tempeh dingen: tempeh 1 tempeh2
,,,,فلافل

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Kookvragen
« Reactie #2469 Gepost op: 24 juni 2009, 20:34:40 »
Hier nog twee tempeh dingen: tempeh 1 tempeh2


Had ze gezien ja :), ga er zeker binnenkort mee aan de slag!

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #2470 Gepost op: 25 juni 2009, 12:48:53 »
tahin, is dat normaal gezien een blok vanonder met erboven een deel olie? Dat je dan ondereen moet roeren?
Mijn pot is namelijk een maandje of 2 vervallen, en heb zoiets nog nooit gekocht/dichtbij gezien. Het ziet er nog oké uit.

(er staat eigenlijk sesamzaadpasta op, maar das hetzelfde, toch?)
« Laatst bewerkt op: 25 juni 2009, 12:53:36 door greet »

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2471 Gepost op: 25 juni 2009, 13:09:54 »
Ja, de olie en de pasta scheiden zich nogal snel. Lijkt me geen probleem dus om nog gewoon te eten.
Misschien als het wat verder over de datum raakt dat het dan wat muf gaat ruiken/smaken.
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #2472 Gepost op: 25 juni 2009, 13:21:01 »
De pot is altijd luchtdicht en goed fris geweest, en das blijkbaar 2 jaar goed, dus zal nog wel in orde zijn, dacht ik. Maar vind het precies zoiezo wat muf smaken. Apart is mss een beter woord. Maar goed, tis ook niet om zo te eten, natuurlijk.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2473 Gepost op: 25 juni 2009, 16:12:53 »
Ik vind tahin op brood met banaan anders heel lekker.

Offline Dame Noire

  • ***
  • 326
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2474 Gepost op: 25 juni 2009, 17:29:40 »
Alle pasta's en pindakaas zonder emulgator scheidt... wat helpt is het de eerste keer flink doorroeren, zodat het door elkaar zit, en dan in de koelkast bewaren. Het scheidt dan weer een beetje maar lang niet zo erg als eerst.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #2475 Gepost op: 25 juni 2009, 17:45:26 »
Ik vind tahin op brood met banaan anders heel lekker.

hmmm, mss is de pot dan toch niet meer goed. Mag er echt niks muf in zitten zoals pindakaas?
Of is het normaal dat het een beetje wrang is?

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Kookvragen
« Reactie #2476 Gepost op: 25 juni 2009, 20:24:27 »
Ik vind tahin op brood met banaan anders heel lekker.

hmmm, mss is de pot dan toch niet meer goed. Mag er echt niks muf in zitten zoals pindakaas?
Of is het normaal dat het een beetje wrang is?

Het smaakt zeker wel wrang, dan is het nog goed, als het niet meer goed is gaat de olie in de sesam rans smaken, dat proef je echt wel  :)

Mijn megagrote pot Turkse (van de Turk bedoel ik) tahin is bijna op, nu wilde ik een bio kopen (zal wel van Horizon zijn) iemand die weet of dat niet toevallig een afrader is?
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2477 Gepost op: 25 juni 2009, 20:37:13 »
Alle pasta's en pindakaas zonder emulgator scheidt... wat helpt is het de eerste keer flink doorroeren, zodat het door elkaar zit, en dan in de koelkast bewaren. Het scheidt dan weer een beetje maar lang niet zo erg als eerst.
Af en toe op zijn kop zetten werkt ook.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2478 Gepost op: 25 juni 2009, 20:55:51 »
Mijn megagrote pot Turkse (van de Turk bedoel ik) tahin is bijna op, nu wilde ik een bio kopen (zal wel van Horizon zijn) iemand die weet of dat niet toevallig een afrader is?

Ik vind die lekkerder dan die potten van de Turk.

Offline Lovelocker

  • Geitenwollen Sock
  • ******
  • 7.755
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #2479 Gepost op: 25 juni 2009, 21:04:44 »
Ik heb nog nooit een turkenpot gekocht, maar ik heb overgehouden van een blauwe maandag macrobioten op mijn 16de dat ik tahin ben blijven consumeren en ik koop altijd die van Horizon. Is lekker. Je hebt met zeezout en zonder. Ik koop altijd zonder. Soms wordt het na een tijdje wat minder smeuig en dan kiep ik er wat olie bij. Sesamolie uiteraard, als ik dat in huis heb en anders zonnebloem-
de tuin: dat ben ik