Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 11 gasten bekijken dit topic.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.664
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookvragen
« Reactie #2340 Gepost op: 19 april 2009, 14:09:36 »
Ik heb koelkastdozen van Tupperware, ben er helemaal weg van.  :)
Klinkt errug praktisch! Ik vind dat K.'s collega eindelijk eens een Tupperwareparty moet organiseren, zeker na al die verhalen over hoe hij dan parmantig rondloopt met het naambordje 'Gastgeberin'.
« Laatst bewerkt op: 19 april 2009, 14:14:35 door Eelco »
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Eefje1976

  • ***
  • 225
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2341 Gepost op: 19 april 2009, 21:43:12 »
De party's zijn ook leuk (als je het vermogen hebt om om bepaalde dingen te lachen..)
Ik zal wat plaatsen bij "kookspullen".

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Kookvragen
« Reactie #2342 Gepost op: 19 april 2009, 22:06:54 »
Voorlichtingsfolders zeggen dat ze op een koele, donkere plaats maar niet in de koelkast mogen.

Goh, daar heb ik nog nooit van gehoord (alsof dat bijzonder is, er is natuurlijk veel meer waar ik nooit van gehoord heb... ;)) maar ik heb ook nooit gemerkt dat het niet kan. Ik bewaar aubergines, courgettes en paprikas altijd in de groentenla en dat gaat tot nu toe altijd goed! Heb op het moment echt heel prachtige rode (en superzoete jummie) paprika's daar liggen. Wel een beetje zonde want mooie groenten doe ik liever in de fruitschaal maar ik ben bang dat dat bij mij te warm is.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re: Kookvragen
« Reactie #2343 Gepost op: 19 april 2009, 23:37:06 »
Ik heb eens in de bijbel gelezen dat Johannes van D. ze op de bbq legt en ze inprikt met een ijzeren pin/staaf (spijker wellicht?). Ik heb nog wel ergens ijzeren bbq-spiezen.


Blijf uit de buurt van ijzeren bbq-spiezen. Echt dan. Kijk baaldraad         ;)

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2344 Gepost op: 20 april 2009, 13:43:28 »
Ik heb eens in de bijbel gelezen dat Johannes van D. ze op de bbq legt en ze inprikt met een ijzeren pin/staaf (spijker wellicht?). Ik heb nog wel ergens ijzeren bbq-spiezen.


Blijf uit de buurt van ijzeren bbq-spiezen. Echt dan. Kijk baaldraad         ;)

Maar ik leg ze dan niet met spies en al in de microgolf. De spies gaat er pas in als ze in de oven gaan.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2345 Gepost op: 20 april 2009, 13:46:54 »
Ow! Maar ik draag altijd ovenhandschoenen als ik iets uit de oven pak, want ik heb geen vuurvaste handen.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2346 Gepost op: 24 april 2009, 15:34:47 »
Als ze het in een kookboek (uit Engeland) hebben over Lentils, over welke linzen gaat het dan waarschijnlijk?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re: Kookvragen
« Reactie #2347 Gepost op: 24 april 2009, 15:47:42 »
Ik denk bruine. Maar eigenlijk heb ik geen idee.

Of wacht, het zijn natuurlijk jouw favoriete linzen! Dat zou ik doen.
This is between me and the vegetable!

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #2348 Gepost op: 24 april 2009, 16:34:17 »
Slimme optie.
Afhankelijk van het soort recept: iets oosters is denk ik rood, anders bruin. En als het een boek van Nigella is Le Puy.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #2349 Gepost op: 24 april 2009, 16:54:54 »

Of wacht, het zijn natuurlijk jouw favoriete linzen! Dat zou ik doen.

 :heehee:

Het is een recept voor pompoensoep, maar ik ga voor Maartjes optie en ik neem gewoon wat ik heb liggen.

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #2350 Gepost op: 24 april 2009, 17:15:17 »
Ik mik altijd rode linzen bij de pompoensoep, vanwege de kleur. Alleen kwam ik er pas achter dat dat van Christiaan de smaakpliesie eigenlijk niet mag. :P
« Laatst bewerkt op: 24 april 2009, 17:43:50 door Kiwi »

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2351 Gepost op: 24 april 2009, 18:48:17 »
Wrom niet?

Kiwi

Re: Kookvragen
« Reactie #2352 Gepost op: 24 april 2009, 19:11:10 »
Dat vindt hij zonde.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.928
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2353 Gepost op: 24 april 2009, 19:28:58 »
Zijn er nog bepaalde kruiden lekker bij een roerbakmengsel van zeg tofu, aubergine, paprika, ui en mie?

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2354 Gepost op: 24 april 2009, 20:42:10 »
Peper, zout, koriander... maar aubergine en mie is een beetje gekke combi wellicht?

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.928
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2355 Gepost op: 24 april 2009, 20:48:52 »
O, had ik het hier moeten vragen? ;)

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #2356 Gepost op: 24 april 2009, 20:50:49 »
 :yes:

Ik zou er eerder couscous bij eten. Of vind je dat niet lekker?

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.928
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re: Kookvragen
« Reactie #2357 Gepost op: 24 april 2009, 20:58:37 »
Couscous moet je toch koken toch? Die mie kan gewoon in de wok.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Kookvragen
« Reactie #2358 Gepost op: 25 april 2009, 07:12:46 »
Couscous moet je toch koken toch?
Kweenie, ik maak couscous altijd aan met koud water, en dat gaat prima. Als ik een tabouleh maak, vervang ik een deel van het water door citroensap.

Offline braam

  • ***
  • 460
Re: Kookvragen
« Reactie #2359 Gepost op: 25 april 2009, 09:03:09 »
ik giet er kokend water op, zodat het iets meer dan onder staat. even laten staan, de couscous neemt het water op, en klaar. Als ik er meer werk van wil maken dan doe ik noten en abrikozen door de couscous en stoom het nog in een stoom pan. (laurierblaadje in het water).