Ik heb nu een fikse bak selderijsalade! Klaar in een kwartiertje (inclusief experimenteren)
1/2 knolselderij
1 appel (ik had een Jonagold)
1/2 bakje kwark
Citroensap (fikse scheut)
Olijfolie (scheutje)
2 tl suiker
Peper en zout
Schil de knolselderij en de appel. Rasp ze in ultrafijne reepjes mbv de keukenmachine (met de hand is geen doen, volgens mij). Meng met een fikse scheut citroensap (om verkleuren tegen te gaan) en vervolgens met de kwark, olijfolie en suiker. Breng verder op smaak met peper en zout.
Et voilà: een fris-zoetzure selderijsalade. Ik heb ook nog een beetje geëxperimenteerd met peterselie en mosterd. Dat vond ik geen succes, omdat ze al snel de smaak gaan domineren. Hoeft ook niet: zo naturel is de salade al bijzonder lekker.
In plaats van kwark kun je vast ook yoghurt gebruiken. Met mayo wordt de salade waarschijnlijk (te) moddervet. Voor de afwisseling eventueel een wortel meeraspen (smaak, maar vooral ook kleur).