Dankjewel Eelco!
Dat klinkt heel logisch. Ik denk dat ik maar gewoon geduld moet hebben (ik wil zo graag al gaan koken voor kerst, heb er zin in!).
Ik heb het recept gekregen van een vriendin, ik weet niet waar zij het uit heeft. Ze serveerde het als hapje bij haar bruiloft en het smaakte erg goed. Er gaat gelatine in, maar ik hoop dat door iets anders te kunnen vervangen. Misschien heb jij daar een goede tip voor Eelco? Of iemand anders?
Linzenpate
Ingrediënten
2 ons linzen
3/4 liter groentebouillon (van tablet)
2 theelepels bonenkruid
1 ui - gesnipperd
1 prei - in ringen
50 g boter of margarine
1 teen knoflook
10 gevulde olijven - in plakjes
2 blaadjes gelatine (4 gram)
1 ei
100 gram geraspte oude kaas
3/4 theelepel cayennepeper
(2 theelepel paprikapoeder)
1,5 theelepel karweizaad
3 eetlepels sesamzaad
zout
peper
2 beschuiten
cranberrycompote
Bereiden
oven voorverwarmen op 200 graden
cakevorm van 1 liter invetten
Linzen afspoelen
Met bouillon en 1 theelepel bonenkruid in ongeveer 45 minuten gaar koken (check op verpakking).
In tussen ui en prei fijnsnijden en in de boter bakken
knoflook erboven persen en meebakken
gelatine 10 minuten weken , uitknijpen en met 5 eetlepers van het kookvocht oplossen
linzen uitlaten lekken in vergiet
helft van de linzen pureren.
Alles bij elkaar behalve 1 eetlepel sesamzaad
Goed mengen, en in vorm doen, aandrukken
bestrooien met sesamzaad
In midden van de oven in 45 minuten bakken
laten afkoelen en in koelkast bewaren (minimaal 24 uur)
serveren met cranberrycompote